fbpx

Kiváló felkészülési hétvége Agárdon az ILCA 4 csapattal – Giba beszámolója

Az ILCA 4-es csapat meglehetősen vegyes összetételű: 3 versenyzőnk (Demjén Olivér, Lackó Dávid és Szokody Vincent) nemzetközi megmérettetésre készül, 3 lányunk (Zombor Zóra, Gerendy Anna és Sári Eszti) már az elmúlt évben ebben az osztályban versenyzett, így ez az év a „bizonyítás kezdete”, míg 3 fiatal versenyzőnk (Kókai Vilmos, Székely Dávid és Schulcz Dominik) az OP és RS Feva után most kezdik versenyzői karrierjüket egy „igazi” versenyhajóban az ILCA 4-ben.

Már egy hónapja zajlanak a vízi edzések az új csapattal és Gibával, de a csapat szempontjából még csak az ismerkedésnél és az alapozásnál tartunk. Ezért szerepel most a ranglista verseny előtt 2 edző hét, valamint egy felkészülési verseny Agárdon az ILCA 4 osztály programjában.

Pénteken gyönyörű 23-25 csomós keleti szélben edzettünk. Szombaton gyenge szél, míg vasárnap, a tapasztalatszerzési céllal betervezett versenyen, kemény hétpróbás dél-nyugati szélben 2 futamot teljesített a csapatunkból 6 fő a 24-30 csomós szélben.

Bár a hazai mezőnynek csak kb a fele indult ezen a versenyen, de az elért eredmény mellett hasznos tapasztalat gyűjtésre is volt lehetőségünk:

Lackó Dávid: 2., 1., futameredményekkel nyerte az összetett versenyt – ugyanakkor láttuk, hogy a bőszeles vitorla állítás és a hajókezelés még sok javítani valót hagy maga után.

Szokody Vincent: 4., 3. futameredményekkel a 3. helyen végzett, viszont a cirkálásban még messze van a teljesítménye attól, amit ilyen kondíciók mellett elvárhatunk Tőle.

Kókai Vilmos: újonc ILCA 4 versenyző sikerrel teljesítette a 2 futamot (10. hely), ami Tőle dicséretes helytállásnak minősíthető az erős szélben.

Gerendy Anna és Sári Eszter: elszántsága csak egy futamra volt elegendő, így náluk elsősorban a kitartásban és az elszántságban kell javítani a Tőlük elvárható jobb eredmény érdekében.

Schulcz Dominik: súlya és kondíciója még kevés az ilyen szélerősség sikeres teljesítéséhez, így fejlődnie elsősorban ezen a téren szükséges!

Az ILCA 4 osztály hétközi edzéseit a jövő héten továbbra is Agárdon tartjuk, majd péntektől (04. 29.) a 2022. év 1. – Ranglista versenyével folytatódik a program, ahol egy kivétellel a teljes csapatunk rajthoz áll! Jó szelet és eredményes versenyzést kívánunk a csapatnak!

Hajrá BYC!