fbpx

Kiváló szél viszonyok kiváló rendezés a BYC Kupán – jó eredmények az ILCA 4 osztályban sok tanulsággal és tapasztalattal – Giba beszámolója

Minden tekintetben büszkék lehetünk önmagunkra a BYC kupa értékelésekor, mivel jó döntések születtek a verseny rendezésében, jókor halasztottak, jókor rövidítettek, így azt gondolom mindenki egy fair versenyre fog emlékezni ennek a gyönyörű 3 napnak az értékelésekor! Persze a fanyalgók nyelvén: „ Jó szélben könnyű jó versenyt rendezni” – de most a rendezőség élt a lehetőséggel, és le is ütötte a magas labdát! Gratulálunk és köszönjük!

ILCA – 4 csapatunk hiányosan állt rajthoz a hazai versenyen, mivel két versenyzőnk: Demjén Olivér és Laczkó Dávid a hajóosztály Európa Bajnokságán állnak rajhoz június 20-tól a lengyelországi Dzwiwnowban. Ezúton is szorítunk és drukkolunk nekik a jó versenyzéshez a Tőlük várható legjobb eredményhez!

Hajrá Oli, Hajrá Dávid!

Csapatunkból az elvárásnak megfelelően Szokody Vincent érte el a legjobb helyezést, nagy csatában a 2. helyen végzett. Jó hajó kezélésével és sebességével végig harcban állt az 1 helyért, de a „vincés kockáztatás”  most nem fizetett, ezért  meg kellett elégedjen a 2. hellyel. Vincének váltani kell és el kell higgye magáról, hogy képes a mezőnnyel együtt haladni így nem kell mindig extra választásokat, magasabb kockázatot keresnie a sikerhez!

Zombor Zóri a lányok között a 3. míg összetettben a 9. helyen végzett. Teljesítménye az erős szélben volt visszafogottabb, aminek  elsősorban, – a lányainkra általában jellemző, –  magabiztosság hiánya volt az oka, nem pedig az esetleges fizikai adottságok! Reméljük az elkövetkező edzőtáborokban ezeket a hiányokat pótolni és a lányok teljesítményét stabilizálni tudjuk!

Gerendy Anna viszonylag nagyobb szórásokkal teljesített a futamokon belül, aminek a mezőny tartás  taktikai fegyelme, és a magabiztossági hiány volt az oka. Összetettben elért 14. helyezése most elmaradt a tervezett 1 -10 helytől, de dolgozunk azon, hogy lányaink teljesítmémyét állandósítani tudjuk a következő időszakban!

Kókai Vilmos egyenletes teljesítményével  (17, 14, 16, (30) 15, 18) összetettben a 16. míg az U-16 fiúk között a 3. helyen végzett. A mezőny egyik legfiatalabb (12 éves) versenyzője, aki még  az ILCA-val való ismerkedés elején tart, de úgy gondolom jó hozzáállásával és adottságaival reálisan tarthatjuk azt a szintet amit erre az évre terveztünk. A következő időszakban az energikusabb hajókezelésen és a hátszeles technikán kell elsősorban  javítanunk csapat szinten, Vilmosnál pedig kiemelten!

Sáry Eszter 20. helyezése  elsősorban az erős szeles futamokban nyújtott  közepes teljesítményével magyarázhatók.  A fizikai adottságok ellenére jobb futam átlagra képes a közepes szél tartományokban, illetve javítható az erős szeles teljesítmény, ha Eszternél  is  meg tudjuk erősíteni azt a mentális oldalt, amelyet lányainknál tervezünk felépíteni a jövőben.

Schulcz Dominik és Székely Dávid a 29. 30. helyeken végeztek, aminek oka elsősorban a futamok alatti figyelem fenntartásának , a megújulás a javítási lehetőség  keresésének a  hiánya volt. Mindkettőjükben ki kell alakítani azt a képességet, hogy legyenek kitartóak, tudjanak megújulni egy esetleges kudarc után, és ne törődjenek bele abba a helyzetbe ami egy rossz rajt, vagy taktikai  figyelmetlenség  után alakul ki.

Csapatunk 2 nap pihenő után megkezdi a nyári szünet adta 5 hetes intenzív felkészülési időszakát, amely a folyamatos edzőtábor, – verseny , – pihenő ritmusra épül és tart június 30-ig.