fbpx

Kiváló szereplés és ezüstérem az OP csapatversenyen

Szalontai Bence beszámolója az OP csapatversenyről:

„2016-ban a VVSI adott otthont az Optimist csapatbajnokságnak. 14 csapat nevezett összesen 8 klubból. Hűvös őszi, de kellemesen napos időnk volt a hétvégén, „klasszikus” agárdi forgolódós kis szelet kaptunk hozzá. Három csapattal vettünk részt a megmérettetésen, egy rutinos és két ifjonc gárdával.

Az első napon két, hetes csoportban, teljes körmérkőzés sorozatot bonyolítottak le, majd ennek eredménye alapján lehetett kvalifikálni a másnapi felsőházi egyeneskieséses szakaszba és helyosztóra, valamint az alsóházi újabb körmérkőzéses fordulóra.

A csoportmeccsek során csatáról csatára fejlődtünk, volt is honnan, mert nem sokat edzetünk erre a műfajra a szezon során. Első csapatunk 2 vereséggel, a 3. helyen zárta a csoportot, kicsit elkenődve a kudarcok után. Fiataljaink ismerkedtek a rendszerrel, 1-1 győzelmet nekik is sikerült begyűjteniük. Az egyenes kieséses szakaszban már ment a gépezet, simán vettük az első akadályt a THE-YKA csapata ellen. Az elődöntőben kicsit megszenvedtünk a két győzelemig tartó csatában a Spari negyedik csapatával, de végülis 1-1 után a döntő csatát már könnyedén abszolváltuk. A döntőben nagy csatára kényszerítettük a Spari legjobb csapatát, mindkét rajtot megnyertük, de a rutinjuknak köszönhetően végül az ő nyakukba került az aranyérem.

Nagyon örülünk az eredménynek, a skacok dobogót tűztek ki célul és így szépen csillog az ezüst. Büszke vagyok rájuk!

Ifjoncaink sikerélményekkel teljesítették a helyosztó körmérkőzéses szakaszát, és végül a 10. és a 11. helyen végeztek.

Ezüstérmes csapat: Nagy Bendegúz, Lackó Dávid, Demjén Olivér, Borbás Buda, és Schultz Dániel.

Lánycsapatunk is remek eredménnyel zárt, különdíjat kapott! Csapattagok: Szepessy Anna, Bodnár Hanna, Gerendy Anna, Lackó Sára és Fodor Lilla. ”

op-lany

Gratulálunk!

Végeredmény ITT található.