fbpx

Klubtagunk díszpolgári címet kapott

Klubtagunk, dr. Kiszely Pál a füredi testület döntése alapján Balatonfüred díszpolgári címét vehette át Bóka István polgármestertől augusztus 20-án.

Kiszely Pál tősgyökeres balatonfüredi, biológia, kémia, angol szakos tanár, korábbi középiskolai igazgató, a biológia tudományok doktora. A testületnek 1990 óta tagja, aktív közösségi ember.

veol.hu

A város oktatási, kulturális, sport és ifjúságpolitikai feladataiban nem csak alpolgármesterként, illetve tanácsnokként, hanem pedagógusként és magánemberként is évtizedek óta részt vállal. Képviselői tevékenységén túlmutató közéleti szerepet vállal a civilszféra működésének támogatásában. Aktívan részt vesz a településfejlesztéssel és településüzemeltetéssel, valamint a környezetvédelemmel és természetvédelemmel kapcsolatos feladatok végrehajtásában. A környezetvédelem, a természetes és épített környezet védelme munkásságának kiemelt területe. Kezdetektől részt vesz több testvérvárosi kapcsolat fejlesztésében.

Dr. Kiszely Pál több évtizedes munkássága, amelyet Balatonfüred város közössége érdekében végzett, széles látókörű, nyitott személyisége, elkötelezett tanári habitusa méltóvá teszi a város Díszpolgári címének odaítélésére – szólt a laudáció. (forrás: balatonfured.hu)

Szívből gratulálunk az elismeréshez!