fbpx

Klubtagunktól búcsúzunk

Szomorúan és nehéz szívvel emlékezünk Dr. Galgóczy Tamás klubtársunkra, aki 84 éves korában búcsúzott el e földi élettől és szeretett sportágától, a vitorlázástól. Örökös tagunktól Simon Károly megható gondolataival köszönünk el.


Tamás élete a technikai sportokhoz kötődött. Motorkerékpárral kezdte. Kiváló salak versenyző volt, a „broad-side”-olás nagymestere, de belekóstolt a gyorsasági motorok világába. Többször is bukott.

Megunva a motorok dübörgését, belekóstolt a csendes és természettel birkózó vitorlázásba és rabjává is vált. A BKV Előre egyesületben a csillaghajó osztály szerelmese lett; bajnokságot is nyert. Becenevet is kapott: „Bösendorfer”, mert hajóját matt feketére festette.

A BKV Előre után a MAHART vitorlás szakosztályának lett a tagja lett, és a múlt század 70-es éveiben a Soling osztályt választotta, hogy tehetségét így tudja kamatoztatni.

Az 1980-as olimpiai játékokra készülve tagja lett a Soling válogatottnak. De sajnos az akkori sportvilágot megosztó eszmények miatt nem indulhatott az eseménysorozaton.

A 470-es osztályban masters világbajnoki címet szerezett Nyári Gyulával (1993) majd Nyári Zsolttal (1995).

A kimondott versenyosztályoknak búcsút intve a túrahajó kategóriákban folytatta a versenyzést és rámenős stílusával kiharcolta magának, hogy a versenyen való részvételéről mindenki tudjon.

2009-ban a Magyar Vitorlás Szövetség az Örökös Tagok közé választotta.

Az idő Tamás feje felett is elrohant és az aktív versenyzést befejezve emlékeinek gazdag tárházából „vitorlázott” klubunkban, a Balatonfüredi Yacht Clubban oktatva tehetséges fiát.

TAMÁS! Hiányozni fogsz. De bízunk abban, hogy az örök élet taván is olyan aktív leszel, mint amilyen közöttünk voltál.

Jó szelet ott is!

A BYC vezetősége a munkatársak és a tagság nevében őszinte részvétét fejezi ki a családnak.