fbpx

Kocsis Csillag győzött a szlovéniai ICF Alps Trophy Adria SUP Challenge versenyen

„Szeptember első hétvégéjén rendezték meg az ICF Alps Trophy Adria SUP Challenge kétnapos versenyét a szlovéniai Koperben. Miután ez pénzdíjas viadal, emellett egy rangos versenysorozat záró fordulója, ráadásul a szlovén bajnoki címet is itt lehetett elnyerni, komoly mezőny gyűlt össze, nyolc országból jöttek a nagy nemzetközi versenyekről ismert SUPosok. Szombaton a long distance versenyszámot rendezték, egy 4 km-es, nyolc bójával kijelölt propeller alakú pályán kellett három kört teljesíteni. Az 50 fős férfi mezőnyt 5 perccel a nők előtt indították, így egy idő után jöttek az előzések és lekörözések, valamint az elkerülhetetlen „dobott víz”. Erről egyébként a közeli kikötőbe tartó kisebb-nagyobb motoros hajók is gondoskodtak.

A BYC versenyzője, Kocsis Csillag folytatta idei remek sorozatát, 16 éves kora ellenére a felnőttek között indulva 12km-en majd öt percet vert a teljes női mezőnyre. 6.40-es kilométerekkel evezte végig a távot a néhol igencsak hullámos vízen. Érdekesség, hogy az 50 fős férfi mezőnyben a 12. helyen zárt volna, vagyis az ún. erősebb nem versenyzőinek csaknem 80%-ánál jobb időt ment.

Vasárnap az 5 kilométeres technikai szám következett. Egy a hosszútávúra emlékeztető vonalvezetésű, de annál rövidebb pályán kellett két kört teljesíteni a versenyzőknek.

Csillag újfent megállíthatatlan volt, egy nagyon erős első 200 méteres kezdés után a fordulóknál tovább növelte előnyét, így egy idő után már csak az órával versenyzett. A végén meggyőző,  mintegy 300 méteres előnnyel ért célba a második helyezett előtt. De halljuk őt!

„A megbeszélt taktika mindkét számnál ugyanaz volt, a legelején minél jobban eljönni a többiektől,  hogy kimaradjak az első bójánál szükségképpen kialakuló lökdösődésből, vízbe esésből. Ez mindkét napon sikerült is, aztán már evezhettem a saját tempómat. A hosszútáv annyival volt könnyebb, hogy voltak előttem férfi versenyzők, így volt kire fókuszálnom. Vasárnap már csak mi, lányok mentünk, így maradt a pulzusfigyelés. Összeségében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nyáron igazoltam a Balatonfüredi Yacht Club-hoz,  ahol eszméletlen körülmények között készülhetek, igy minden adott a kiváló felkészüléshez. A stáb szerint tudom tartani a formám a következő versenyekre, a hónap végén megpróbálok elindulni az ISA Világbajnokságon Franciaországban, majd az Európa-bajnokságon Portugáliában, aztán novemberben ICF Világbajnokság Thaiföldön. Jó lenne még beszorítani egy nagyhullámos tengeri edzőtábort október-november fordulóján, és iskolába se ártana járni- szóval sűrű egy ősz lesz !- mondta Kocsis Csillag.”

Szívből gratulálunk Csillagnak és az egész stábnak!