fbpx

Koper LEC beszámoló Csomesztől

Laseres csapatunk nagyobb része 5 nap erős szeles edzés után kapott egy kis pihenőt a verseny előtt. Akik nem tudtak részt venni végig az edzéseken még egy gyengébb szeles napot bevállaltak a verseny előtt.

A pénteki előrejelzés nagyon erős szelet jósolt. Ez be is jött. A rendezőség a délutáni gyengülésben (20-22 csomó) már nem tartott futamot.

Másnapra leállt a szél és gyenge szélben próbálta a mezőny behozni az előző napi lemaradást.

Rosszul kirakott rajtvonal miatt rengeteg rajtot kellett visszahívni. Emiatt nagyon sok idő ment el várakozással. A szél is fogyott és a második futamban már a 4.7 csapat egyik csoportja be sem tudott futni. Az első csoportban is rengeteg dnf született, mert nem tudták megközelíteni a befutót a gyerekek.

Az utolsó napon is gyenge szélben vitorlázott ki a csapat a vízre. A forgatókönyv hasonló volt mint eddig. A rendezőség  nem állt a helyzet magaslatán. A szél a futam alatt 30 fokot fordult balra és 10-14 csomóra frissült. Így sikerült az addig nem túl acélos versenyt kissé jobbá tenni.

A sikeres és hasznos edzőtábor után fiataljaink nem szerepeltek fényesen ezen  a versenyen. Nagyon sokat küszködtek a rajtokkal. A sok hajó között nehezen találtak jó pozíciót és ha meg is találták nem tudták megtartani azt. Ez alapjaiban meghatározta a futamok kimenetelét. Ennek ellenére voltak biztató  jelek a versenyzésükben, eredményeik is folyamatosan javultak.

Sok munka áll még előttünk, hogy a további  versenyeket a tudásuknak  megfelelő helyen zárják.

Csomesz

 

Részletes eredmények:

Europa Cup Laser 2017 – Results