fbpx

Közeleg a 67. Centomiglia – THE RED Team Quantum Hungary beszámolója

A THE RED Team Quantum Hungary Extreme 40-es​ katamarán idén vegyes felállással, magyar-olasz​ csapattal vesz részt a Garda-tavon rendezett tókerülőn, a 67. Centomiglián.

Fehér Péter beszámolója

Ahogy a Kékszalag előtt, úgy a Gardán is megrendezik a Cento előtti hétvégén a Gorla illetve a Super G versenyeket, ahol még lehetőségük nyílik a versenyzőknek egy utolsó edzésre.

Erre érkezett meg a múlthéten a magyar Extrem 40-es​ hajó. ​A szombaton kora délután rajtoló Super G-re a szokásos kellemes déli szél helyett a nagyon erős északit várta a rendezőség, ami meg is érkezett a maga 35+ csomójával. A rajtot 1-ről 3 órára halasztották, de a szél nem sokat csillapodott – csupán hét hajó várt a rajtvonalon. Az erős szeles verseny befutója után, már vitorlák nélkül​, egyetlen árbóccal, 14 csomóval haladt a versenyhajó – a bogliacoi kikötőbe meg sem próbáltak beállni, ​h​elyette a szélvédett és biztonságot nyújtó​ Maderno öblében kötötte ki a csapat​. Vasárnap, a Gorlára kitisztult az idő. A napsütés mellett gyenge északi szélben, reggel 8:30-kor rajtolt el a mezőny. A Red mellett a magyar Extreme Sailing Team, két olasz Extreme 40-es ​továbbá egy Superfoiler alkotta az élmezőnyt. Izgalmas csata​ zajlott a teljes távon. A Bogliacotól kellett felvitorlázni egészen Riváig, majd vissza. A csapat szoros versenyben végül az abszolút 5. helyen futott be. A kormányos, Sárközy Andris Mauglee verseny utáni értékelője IDE kattintva elérhető.

​E héten​ szombaton, szeptember 9-én​ rajtol a 67. Centomiglia, amin még több magyar csapatnak szurkolhatunk, hiszen a Red és az Extreme Sailing Team mellett a Raffica és a Nelson Flottalízing is rajthoz áll!