fbpx

KYC Kupa 2012

2012-KYC-KUPA_web

Fabacsovics Márk – Németh Boldizsár, Korchmáros Kristóf, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán is dobogón állhatott a KYC Kupán.

2012-ben a második ifjúsági ranglista versenynek Keszthely adott otthon május 18-20 közt.
A verseny rendezője, a Keszthelyi Yacht Club 2007 után kapott ismét lehetőséget kiemelt ifjúsági verseny szervezésére. 104 hajó adta le a nevezését 5 osztályban. Sajnos a 420-asokat csak a két helyi hajó képviselte, mert nem illett bele a nemzetközi versenyekre való felkészülésbe ez az időpont, annak ellenére, hogy közel fél éve, központilag jelölték ki ezt a hétvégét.

Csütörtökön erős északi szél fogadta az érkezőket, de sajnos már másnapra szó szerint csak a hűlt helyét találtuk. Az első versenynap déli szélben kezdődött, ami folyamatosan kelet, majd tovább, északi irányba fordult, váltakozó sebességgel. Sok pálya áthelyezéssel mégis sikerült 4 futamot lebonyolítani. A parton tésztaparti várta a résztvevőket és kísérőiket.
Másnap kellemes keleti szélben  rajtolt a mezőny, de sajnos fokozatosan gyengült és fordult ismét észak felé. Egy futam lement, de csíkos, forgolódó szél miatt parti halasztásra került sor.

16:00-kor véglegessé vált, hogy csak vasárnap folytatódik a verseny, így maradt a játék és a közös vacsora a gyerekeknek.
Az utolsó napon ismét a keleti szél fogadott, ami szokás szerint gyengült, ráadásul az előrejelzésnek megfelelően határozott déli szél érkezett. A megkezdett futamot törölték, gyors pályarendezést követően kellemes szélben rajtolt a mezőny ismét.
Gyorsan lezajlott ez a futam, így maradt idő egy újabbra, amit csak 4 osztály fejezett be, mert az Optimist osztály második sikertelen rajtját követően befejeződött a verseny.

7, illetve 6 futam alapján hirdettek eredményt, melyen Berecz Zsombor olimpikon adta át a díjakat, utána pedig számos díjat sorsolt ki a résztvevők között.
Szeretnénk köszönetet mondani minden segítőnek, támogatónak, és természetesen a versenyzőknek, edzőknek, szülőknek a jó versenyért. Remélhetőleg 2013-ban ismét találkozunk Keszthelyen.

Forrás: Hunsail

BYC-es eredmények:

Optimist (48 hajó):

5. Galgóczy Tamás

Cadet (11 hajó):

3. Fabaocsivics Márk – Németh Boldizsár

10. Németh Márton – Váradi Miklós

Laser Radial (11 hajó)

3. Korchmáros Kristóf

4. Szilasi Bence

Laser 4.7 (32 hajó)

1. Vadnai Benjamin

3. Vadnai Jonatán

9. Varga Dániel

20. Pálinkás Mátyás

Részletes eredmények itt!

Gratulálunk mindenkinek!