fbpx

Lányaink az aranycsoportban a Laser 4.7 Ifi VB-n

LaserWorldsMedemblikHárom nap edzésen 4 nap versenyen és egy amsterdami városnézésen van túl a laser 4.7 csapatunk.A versenyen 127 lány és 265 fiú indult. A lányokat 2 míg a fiúkat 4 csoportba osztották be. Az első három napon a kvalifikációs futamok zajlottak. Ez idő alatt 5 futamot sikerült a rendezőségnek lebonyolítani.

Az első nap gyenge szélben 2 futam ment le. Fiataljaink remekül kezdtek. Almási Zsombi és Róka Bibi is két remek helyezéssel zárta ezt a napot.( kiemelném a második futamban elért 5. helyét. remekül vitorlázta végig a futamot) Korchmáros Sára eredményei nem voltak kiemelkedőek,de biztató jelek mutatkoztak a vitorlázásában.

Második napon halasztással kezdtünk és ezt folytattuk egész délután 4 óráig. Utána vízre és 5 órakor az első, majd 6.30-kor a második futam. 6-10 csomós szélben két lányunk ismét jó teljesítményt nyújtott. Sára a második futamban végig a második helyen vitorlázott és csak a befutó szakaszba szorult a dobogó harmadik fokára. Bibinek kevésbé jött ki a lépés, de ennek ellenére is két jó futammal zárta a napot.

Zsombinak a mai nap után elég távolinak tűnik a kitűzött cél az ezüst csoport elérése. Két gyengébb futammal 145. helyre csúszott vissza.

Harmadik napon ismét halasztás. 17 órakor volt rajt , egy futam fért bele a nem túl acélos keleties szélbe. Sajnos ezen a napon nem sikerült jelentősen javítani az eredményeinken. Két nagyon maratoni nappal zárult a kvalifikációs szakasza a versenynek.

A lányoknál mindkét BYC-es versenyző az arany csoportban versenyezhet tovább. Ez nagyon nagy eredmény!!!!

Sajnos Zsombi a bronz csoportban várja a folytatást.

Negyedik napon végre időben mehettünk vízre. ÉK-i 8-12 csomós szélben ment le a két futam. Bibi az első gyenge futama után egy BFD-t is begyűjtött, így szó szerint fekete napot zárt.

Sára mindkét futamban szinte azonos szinten teljesített, a másodikban egy technikai probléma miatt csúszott vissza 20 helyet a befutó szakaszban.

Zsombor a saját csoportjának közepén vitorlázott mindkét futamban. Sajnos a számára kedvezőbb gyenge szélben nem találta azt a sebességet amivel előrébb kerülhetett volna.

Csütörtökön 3 futammal folytatódik a verseny, remélhetőleg sikeresebb szerepléssel.

 

Eredmények:http://www.laserworlds2015.com/#!info/c1viv

 

Csomesz