fbpx

Laser 4.7 EB, Hourtin

HourtinBenji remekül kezdett. Két futammal vette kezdetét a franciaországi Hourtin városában a legkisebb vitorlázattal ellátott laserek, azaz a L 4.7 hajóosztály Európa-bajnoksága.

Vadnai Benji, aki korábbi nemzetközi versenyein is remek teljesítményt nyújtott, két kitűnő futammal, egy 6. és egy 9. helyezéssel kezdte a július 24-31. között zajló kontinens viadalt, mellyel jelenleg a 12. helyen áll a 232 fút számláló fiú mezőnyben, ami korosztályos harmadik helyet jelent számára.

Nyárias időjárásban, tavi körülmények között 8-10 csomós északias szélben két futam került lebonyolításra a nyitó napon, mely során a 232 fős fiú mezőnyt három, a lányokat pedig két 59 fős csoportra osztották. Huszka Matyi is megvillantotta tehetségét a második futamon, egy 35. helyezést követően a nap végén az előkelő 8. helyen ért célba, míg Takács Levi sajnos szigorított rajtnál rontott, így az első futamból kizárták, ám a másodikon már a 43. helyet szerezte meg. A lányok versenyében Virág Zsófi képviseli hazánkat, aki csoportjában jelenleg a 35. helyen áll két futamot követően.

Benji kivételével, – akinek a verseny előtti héten lehetősége nyílt a helyszínen edzeni – minden versenyzőnk gyengébben kezdett az első futamon, majd a nap végére megszokták a helyi szélviszonyokat, s otthonosabban kezdték érezni magukat a pályán, így eredményük is sokat javult.

A verseny honlapja.

MVSZ hír