fbpx

Laser csapatunk Agárdon járt versenyen

Laser csapatunk egyik fele Agárdon versenyzett a hétvégén, a másik fele pedig Füreden szelte a hullámokat. Ebben a versenyzésben szűkölködő évben megpróbálunk minden lehetőséget kihasználni a versenyzésre.

Többen a szezon végeztével hajóosztályt váltottak, emiatt egy kicsit átrendeződött a mezőny. Ez sem jelentett gondot fiataljainknak, hogy remek versenyzéssel egymás között döntsék el a dobogós helyezések sorsát.

Az első napon folyamatosan frissülő szélben négy futam került lebonyolításra. A rövid pályán rengeteg hajó találkozott össze, ami nagy kihívást jelentett főleg a bója vételek körül. A gyerekek az első futamban még csak szokták a számukra fura pályát és környezetet, de a másodiktól magukra találtak és remekeltek.

A vasárnapra maradt két futamban kifejezetten erős, 23-25 csomós délies szélben rajtolt a mezőny. A szél a futamok alatt néha 30 csomósra is erősödött, ami komoly erőpróba elé állította a mezőnyöket.

Ekkor is jól vizsgázott a csapat.

Radial osztályban Kis-Kapin Karina szerezte meg az első helyezést, taktikus, kiegyensúlyozott vitorlázással.

Második helyen végzett Kertész Ágoston, aki két futam győzelme mellett egy második helyezést is begyűjtött.

Az aktuális bajnok Sellei Bencének meg kellett elégednie ezen a versenyen a 4. helyezéssel.

Szokody Olivér az első radialos versenyét a 6. helyen fejezte be.

Kertész Lóri a 10., amíg Fehér Zsombi a 13. hely zárt.

4.7 osztályban Sigmond Soma és Nagy Bendegúz vívott külön versenyt az első helyért. Most Soma került ki győztesen ebből a versengésből, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Bendegúznak meg kellett elégedjen a második helyezéssel. Vida Róza a számára nem igazán ideális szélerőben is remek teljesítménnyel rukkolt elő, és ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Lackó Dávidnak sem ez volt az ideális szélerő, ennek ellenére nagyot küzdve és remek helyezéseket elcsípve a nagyon előkelő 5. helyen fejezte be a versenyt.

Remek hétvége volt. Jól és gyorsan alkalmazkodtak a gyerekek a számukra szokatlan körülményekhez.

Gratulálok az eredményekhez!!!

Csomesz