fbpx

Laser csaptunk Scheveningenben a Holland Európa kupán 2.

Az első napi sikertelen próbálkozás után a második napon két futamot sikerült rendezni.

 

Pénteken 5-7 csomós É-i szélhez 20m/perces áramlás párosult szélirányból. Nagyon lassan de haladt a mezőny. A radialos mezőny az első bójához közeledett amikor két perc alatt sűrű köd ereszkedett a pályára, és a látótávolság 50 méter alá csökkent. Így nem volt mit tenni érvénytelenítették ezt a futamot, és egy óra várakozás kezdődött a rajthajó mellett. A köd nem szállt fel így irány a part. A nap hozománya, Kaizi begyűjtütt egy BFD-t, így másnap az első futamot kihagyja.

 

Szombat reggel szikrázó napsütés és 7-9 csomós szél fogadott ben-nünket a kikötőben. 10 óra előtt ismét megérkezett a köd. Halasztással kezdtük a napot. Délben tisztult az idő és kimehettünk a vízre. 9-11 csomós szél északról, áramlás 22 m/perc 240 fokról, az első futamban. A másodikban teljesen megállt az áramlás.

 

Az első futamban komoly káosz alakult ki a pályán, mert a radialos első csoport 3 féle pályát teljesített. (emiatt ülünk most a parton és várjuk a jury döntését, na meg persze nincs szél) A második futamban már Kaisi is rajthoz állt, jól is ment, de most is BFD.

 

Radialban az első csoportban Kristóf gyengén rajtolt és ez meg is határozta a futamot. 37. helyen futott be. Peti jó rajt után a bal oldalt erőltette és ez jól is fizetett. 8. helyen ért fel az első szakasz végén, amit meg is tartott végig.

 

Reményeink szerint számunkra is kedveződöntés születik a tárgyaláson és rendeződnek az események.

 

Csomesz