fbpx

Laser EC Breitenbrunn

DSC_0646

A magyar Laser EC-t követő hétvégén a szomszédos Ausztriában találkozott a nemzetközi Laseres csapat.
12 ország 88 versenyzője állt rajthoz ezen a viadalon. Első nap a délután 14 órára kiírt futam előtt érkezett meg a szél. 12-15 csomós NY-i szélben rajtolt a 30 fős standardos csapat. Őket követte a legnagyobb létszámú osztály a radiál 31 versenyzővel, majd a 4.7 osztály 27 fiatallal. (Ebben a mezőnyben a 2011 EB győztes svájci versenyző mellet a hatodik helyet megszerző Vadnai Benjamin állt rajthoz.)

DSC_0651

A 4.7 osztálynak volt még egy érdekessége. Jövőre ez a club rendezi az EB-t. Ez a verseny a helyi viszonyok megismerésében is elengedhetetlen volt.

A második napra maradt a szélirány, csak az ereje csökkent 7-10 csomó közé. Ezt követte két parton töltött nap. Napsütés és semmi szél. Nem csak itthon van ilyen, a két nap alatt a partot sem kellett elhagynunk. Így az első két nap után levitorlázott 4 futam alapján kialakult a végeredmény is.

A BYC versenyzői két osztályban voltak érdekeltek. Radialban és 4.7-ben.

Radialban Bathó Péter kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetően szerezte meg a 4. helyet. A szoros élmezőnyben 1 pont választotta el a dobogó második fokától. Karé Réka az utolsó futamban begyűjtött korai rajtja ellenére is a 14 helyen végzett, ami a női osztály második helyét jelentette számára. Huszka Mátyás első szárnypróbálgatása  ebben az osztályban felemásra sikeredett. Az első napi erősebb szélben még akadtak gondok, de a második napon két remek futamot is láthattunk tőle. 14. helyen végzett a 31 fős mezőnyben. A sikeres 4.7-es szezon után jó kezdés a radial osztályban. Korchmáros Kristóf nehezen birkózott meg a folyamatosan változó irányú és erejű széllel, de ennek ellenére is a 16. helyen fejezte be a versenyt.

DSC_0653

4.7 osztályban Vadnai Benjamin semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy ki is a legjobb ebben az osztályban. Magabiztosan utasította maga mögé az egész mezőnyt. 3 első hely után egy harmadik helyet ejtve kimagaslott a mezőnyből.
Takács Levente minden futamot az élmezőnyben kezdett, de sajnos ezeket a helyezéseket nem sikerült a futamok végéig megtartania.

A versenyen végén mindenkit díjaztak a rendezők. A dobogós helyezést elérő versenyzőket, egy laser vágással foglalkozó cég által  készített, fémből kivágott laserrel ajándékozták meg.

Eredmények itt találhatóak.

Gratulálok az elért szép eredményekhez!

Csomesz