fbpx

Laser EC Scheweningen

EC1Négy nap alatt három futam. Ez nem semmi.

Ennél sokkal többre nem is volt lehetősége a rendezőknek. A nagyon gyenge szél és az áramlás rányomta bélyegét az egész versenyre. Emellé párosult a rendezőség határozatlansága.  /az eredményeket mi csak az utolsó nap tudtuk meg, mert a táblán kétszer azonos eredménylista nem szerepelt/

A harmadik napon egy rövidített futamot sikerült csak rendezni. Ez Kaisinak / két BFD után befutott/ 11.hely,és Petinek is 13.hely jól sikerült.

Sajnos Kristóf ebben a futamban sem tudott javítani helyezésén.

Az utolsó napon a radialos elmaradt futammal kezdett a csapat. Itt csak Kristóf volt érdekelt tőlünk. Nem találta a sebességét az egyre gyengülő szélben. Az áramlás pedig egyre erősödött szélirányból. Ez azt eredményezte, hogy az első szakaszt 45 perc alatt teljesítette az első egység. Rajta kívül még 8 hajó tudta ezt megtenni. Ők be is futottak, míg a többiek az áramlással szemben az első bóját sem érték el. Sajnos Kristóf is a második csoporthoz tartozott.

Még volt rajt próba, de nem lehetett futamot tartani. Így ért véget ez a nagyon kurtára sikeredett verseny.

Az eredménye ellenére Kaizi jól vitorlázott, jó volt a sebessége ebben a gyenge szélben, és taktikailag is felvette a verseny  a mezőny elejével. A két fekete rajt megpecsételte a sorsát.

Peti az első futam bizonytalankodása után, főleg bőszelekben nyújtott remek teljesítményt. Az U17  1. hely pedig egy nagyon kiemelkedő eredmény.

Kristóf nehezen tudott alkalmazkodni a nem mindennapi körülményekhez. Így, egy kicsit gyengébben szerepelt.

Köszönet a fiúknak, mert remekül viselték a nem mindennapi körülményeket!

Csomesz

A verseny honlapja.