fbpx

Laser edzőtábor február 11-18., Split

Január végi edzőtáborunkat el kellett halasztanunk a hideg időjárás miatt, de most februárban egy egész hetet töltöttünk Splitben. (Helyi emberek mutatták a januári fényképeket a sólyánál lógó jégcsapokról.)

A tavasz közeledtével szerettük volna a korcsolyát és a jégszánt hajóra cserélni.

Mi most belenyúltunk a jóba. Szombattól péntekig szikrázó napsütés 13-16 fok és 5-12 csomós szél fújt szinte minden nap.

Egy nap kivételével 2-4 órát töltöttünk a vízen. Volt hogy bent az öbölben 12 csomós nyugati szél volt de volt több olyan nap is amikor vontáztunk, és a Split előtti területen használtuk ki a frissülő szél adta lehetőségeket.

Az utolsó napra aztán megváltozott az időjárás. Délelőtt megérkezett a bóra. Szerencsénkre 15-22 csomó között fújt. Pont jó volt hogy az edzések végén tehettük próbára magunkat erősebb szélben. Fiatal versenyzőink (Vőneky Ákos, Zink Leon radial, Kis-Kapin Karina, Ecseri Flóra, Vida Róza, Novák Dorka, Sellei Bence laser 4.7) lelkiismeretesen dolgoztak a héten és gyűjtögették a vitorlázott órákat. Főleg a hajóvezetés és a manőverekre fektettünk nagyobb hangsúlyt.

Reményeink szerint március elején hasonlóan sikeres edzőtáborban vehetünk részt Koperben, aminek a végén az Laser EC versenyen mérettetik meg magukat a gyerekek.

Csomesz