fbpx

Laser edzőtábor Split

Csomai József és Laseres csapata Spliten edzőtáborozott a hónap elején. Olvassátok el Csomesz beszámolóját:

5 fős Laseres csapatunkkal május elején a radial ifi EB helyszínére utaztunk edzőtáborozni. Az első három napon változó irányú gyenge szélben sikerült edzenünk. Ezt követően lehetőségünk nyílt egy kis helyi versenyen elindulni pár kikötővel délebbre.

Ezen a helyen sokkal jobb szélben edzettünk egy napot (10-12 csomós keleti).

A verseny első napján 18-22 csomós keleti szélben 3 futamot tartott a rendezőség. Ezen a kis versenyen három nemzet versenyzői vettek részt. (AUT, CRO, HUN) Radial osztályban 14, míg 4.7 osztályban 16 versenyző állt rajthoz. A mezőny erejét jellemzi, hogy a tavalyi év 4.7 Európa bajnok lány versenyzője is rajthoz állt.

Fiataljaink remekül szerepeltek ezen a versenyen, még ha ez az eredménylistán számokban nem is feltétlenül látható.

Egy célunk volt, hogy élesben is gyakorolhassuk azokat az elemeket, amikre ebben az évben koncentráltunk. Ezt maximálisan el is értük.

Nagy Bendegúz összeszedetten és fegyelmezetten vitorlázva futamról futamra javulva szerezte meg radial osztályban a 3. helyt.

Szokody Olivér kiegyensúlyozott versenyzéssel három hatodik futam eredménnyel a 6. helyen zárta a versenyt.

Sigmond Somának elég balszerencsésre sikeredett ez a verseny. Minden futamban volt valami problémája, ami befolyásolta a végeredményt. (Második helyen felakadt a bójára, a rajtnál összeakadt egy másik versenyzővel), 8. helyen zárta versenyt.

4.7 osztályban mindkét versenyzőnk korai rajttal kezdte a versenyt, ami a végelszámolásnál nagyon sokba került, mert nem lehetett kiejteni. (Rózi 3. Dávid pedig 4. helyen futott be ebben a futamban)

Rózi ezek után nagyon kitett magáért és szinte hiba nélkül hozta le a másik két futamot. Ezen a napon szerzett egy 1. és egy 2. helyezést.

Dávidnak már nem sikerültek a futamai ilyen jól. 8. és 11. helyen ért célba.

Az utolsó napon csak próbálkozásig jutott a rendezőség a gyenge szél miatt. Ebben a futamban Bende vezetett, Soma és Olivér is az élmezőnyben vitorlázott. Rózi 200 méterrel vezetett Dávid előtt, aki ugyancsak 200 méterrel járt a harmadik helyen álló versenyző előtt.

3-5 csomós szélben vitorláztak a gyerekek a befutó felé amikor törölték a futamot. Emiatt kissé csalódottak voltunk.

Úgy érzem, amiért mentünk, azt végre tudtuk hajtani és egy plusz lehetőségként versenykörülmények között is tudtuk tesztelni magunkat. Ez elég régen adatott meg.

 

Nagyon jól vizsgázott a csapat. Összeszedetten, fegyelmezetten edzettek és versenyeztek, még ha néha nem is voltak ideálisak a körülmények.

 

 

Gratulálok a versenyen mutatott teljesítményhez: Csomesz