fbpx

Laser és 470 Országos Bajnokság Balatonfüreden – 1. nap

OB_Laser_bojavetel_2_Halasztással vette kezdetét a laser és 470-es hajóosztályok országos bajnoksága Balatonfüreden, melyen 20 laseres, köztük nyolc junior és hat masters korosztályú versenyző, valamint tizenöt 470-es páros állt a rajthoz rövid vízi várakozást követően 1-1,5 beaufort erősségű déli szélben, ami csak egy fél futam erejéig bizonyult tartósnak, így a második körben a rendezőség pályarövidítés mellett döntött.

A 470-eseknél rajttól kezdve Szigethi Botond és Bárdos Mihály vezette a mezőnyt, ám a második kreuz szakaszban Váradi Imre és Serke Áron állt az élre, s nyerte meg az első futamot Szigethiék és Hercsel Mátéék előtt. Laserben Tomai Balázs ugyan korai rajtos volt, ám sikerült hibáját gyorsan korrigálni, s már az első pályajeltől ő vezette a mezőnyt. Második helyre a befutó szakaszban előre száguldott a mezőny közepéről Körösvölgyi Zoltán, aki jó néhány társát megelőzves a harmadikként ért célba Bakóczy Robi előtt.

A befutó után a víz teljesen kisimult, szélnek közel-távol nyoma sem akadt, ezért a rendezőség parti halasztás mellett döntött, majd délután 4 órakor holnap 10 órára halasztotta a következő futam rajtidejét.

Két kiváló egység, a két hajóosztály legerdményesebb versenyzői ezúttal hiányoznak a bajnokság mezőnyéből, mivel a laser standard világbajnokság és a 470 EB is a napokban fejeződött be, így sem Berecz Zsombi sem pedig a  Sallai Gábor – Perjés Bálint kettős nem állt rajthoz a túl közeli időpont miatt.