fbpx

Laser Európa Kupa Torbole

Március 25-28 között kezdetét vette 2011-es Európa-kupa sorozat Torboléban.

Az első forduló egyből a legrangosabb és legnépesebb mezőnyt vonzotta a Garda tó partjára. 35 ország 565 versenyzője mérte össze tudását a három osztályban. Köztük 8 BYC-es fiatal is. /Standard osztályba, Tomai Balázs, Radialban, Karé Réka, Korchmáros Kristóf, Bathó Péter, 4.7-ben Vadnai Benjamin, Varga Dániel, Huszka Mátyás, Takács Levente./

Ez számukra EB, VB válogató verseny is volt. Versenyzőink több-kevesebb téli vitorlázott óraszámmal érkeztek meg a versenyre.

Az időjárás kegyeibe fogadta a versenyzőket. Mind a 8 tervezet futamot sikerült megrendezni. A rendezőség ebben az évben egy kicsit gördülékenyebben végezte a dolgát, amiben a minden délután megérkező szél sok segítséget nyújtott.

Nem volt minden futam tipikus Gardai szélben, ez néha megzavarta a mezőnyt.

Versenyzőink közül  Vadnai Benji eredménye volt kiemelkedő. Egy futamtól eltekintve egyenletesen a mezőny elején vitorlázott.  Nagyon szoros volt a mezőny eleje. 3 ponttal az elsőtől, és 1 ponttal második,harmadik versenyzőtől lemaradva szerezte meg a nagyon értékes negyedik helyet.

Takács Levi sajnos nem tudta az első futamokban mutatott teljesítményét. Így a 62 helyet szerezte meg.

Huszka Matyi első napi remek szereplése mellett csak egy-egy futamban tudott a mezőny elején vitorlázni, ami 68 helyet eredményezte neki.

Varga Dániel első nagy nemzetközi megmérettetésén a 80. helyen végzett. A gyengébb szelekben rendezett futamokban érezte elemében magát, és ért el jó helyezéseket.

Radialban Bathó Peti a verseny elején a sok kihagyás után a Tőle megszokottól egy kicsit hátrébb a mezőnyben,de kiegyensúlyozottan vitorlázott. Utolsó napi jó teljesítményével 52. helyre lépett előre.

Karé Réka 102. helyen végzett. Sajnos nem tudott folyamatosan a csoportja első harmadában vitorlázni, és a három gyenge futamból csak kettőt tudott kiejteni.

Korchmáros Kristófnak voltak nagyon jó periódusai, aminek eredményeként az első szakaszban nagyon jó helyen érkezett a bójához, de ezeket sajnos nem tudta megtartani. Így végzett a 162. helyen.

Tomai Balázs az első futamban begyűjtött egyből egy korai rajtot. Ez egy kicsit visszavetette a teljesítményét. A hatodik futamot győzelemmel zárta. Ez jó hatással volt a következő futamaira is, és így  a 30. helyezést szerezte meg.

Egy nagyon jó verseny után az eredményes folytatás reményében utazott tovább a csapat nagy része a következő EC versenyre Luganoba.

Eredmények megtekinthetők: www.assolaser.org

Fényképek: www.assolaser.org

Gratulálunk mindenkinek!