fbpx

Laser Flotta Bajnokság Balatonfüred

Az év második ranglista versenyén gyenge szél fogadta a versenyzőket. Az első napon halasztással indult a nap, majd délután a frissülő  nyugatias szélben két gyors futamot tartott a rendező gárda.

A második napon hasonló irányú de kissé frissebb szélben a standard osztálynak 4, míg a másik két osztálynak 3-3 futamot sikerült teljesíteni.

A harmadik napon is remek nyugati szélben rajtolt a mezőny, de a rekkenő melegben délre teljesen elfogyott a szél.  A 4.7 osztály második futamát emiatt törölte a rendezőség. Ezután már esélyt sem adott az időjárás arra, hogy versenyezzünk.

Standard osztályban 4, radialban 21, míg 4.7 osztályban 34 induló mérte össze tudását.

Fiataljaink az erős szeles edzésnapok után kissé nehezen zökkentek vissza a gyengébb szél okozta viszonyokhoz. Sajnos a kiegyensúlyozott teljesítmény elmaradt. Mindenkinek voltak gyengébb futamai, ami miatt a dobogó legmagasabb fokáért csak standard osztályban tudtunk versenyben lenni.

Ezt a feladatot Edelényi-Szabó Viktor meg is oldotta. Taktikus versenyzéssel gyűjtötte be a megérdemelt első helyet.

Radialosaink közül Vőneky Ákos teljesített a legjobban. Ő az U17 kategória 3 helyén zárta a versenyt.

Leon az utolsó napon kezdett felzárkózni, de ez már kevés volt a sikeres szerepléshez.

Attila egy, míg Tutti két napot hagyott ki a versenyből, így eredményeik is ennek megfelelően alakultak.

4.7 osztályban Héjja Marci az utolsó futamot megnyerve a negyedik helyre jött fel. Vida Róza összetett 6. helye mellett a női kategória második és az U16 kategória második helyét is begyűjtötte.

A többiek gyengébb helyezésük ellenére is sok pozitívumot mutattak. Dorka futam győzelme, Sellei Bence rajtjai, Karina második napi teljesítmény mind-mind olyan jel, ami azt mutatja, hogy kis időszakokra is, de már a közvetlen élmezőnyben tudnak vitorlázni.

Két fiatal versenyzőnk Zsemle Máté és Fehér Zsombor is jó teljesítményt nyújtott. Többször érkeztek az első 10-ben az első bójához, de rutinjuk még nem elegendő, ezen helyek megtartására. Ennek ellenére Máté egy kiemelkedő 8. helyet szerzett a harmadik futamban.

Eredmények és fényképek: http://www.mvmse.hu

Csomesz