fbpx

Laser radial Felnőtt VB

LaserEbMegérkeztünk a Laser Radial felnőtt VB helyszínére La Rochellbe. Utazásunk hosszú és eseménytelen volt, szerencsére! ( a Portugál túra óta ez is esemény) Jól haladtunk, mert fiataljaink Peti és Kristóf szinte végig aludták az utat.Péntek délben megérkeztünk és már is egy ismerős várt bennünket, Mátyás Laci. Gyors pakolás után elindultunk megkeresni a szállásunkat biciklivel. (mert ragyogó napsütés és 15 csomós DNY-i szél)  Tudtuk hogy közel van a kikötőhöz. De ennyire? És tényleg, és tényleg, és tényleg! Az utca másik oldalán a kikötőtől 100 m-re.

Bejelentkeztünk és már cuccoltunk is fel. Egy kis meglepetés ért bennünket a szoba láttán. Laktunk már sok helyen, lásd Svájc bunker, de még meg lehet lepni bennünket.

Ahogy a zenében vannak különböző stílusok, úgy a szállások között is. Ez a minimál stílus, mármint egy főre jutó négyzetméter arányban.

Tegnap csak vetített az időjárás. Ma esik az eső, nem süt a nap, és ezt jósolják egész hétre. A délelőtti felmérésen Peti árboc és kormány problémáitól eltekintve simán átcsúsztak a srácok.

Délután 2-kor irány a víz. 15-17 csomós DNy-i szél. Áramlás minimális. Ha tényleg ez marad az idő, akkor csupán sebességi verseny lesz. Az edzés alatt jöttek mentek esőfelhők, sütött a nap, ennek ellenére a szél iránya semmit nem változott.

A fiúk az esőszünetet kihasználva most bicikliznek egy kicsit. Holnap egy-két apró javítás délelőtt, délután pedig a próbafutam és megnyitó.

Ezt a versenyt az ifi VB felkészülésének szántuk. Ennek tükrében készülünk, és megpróbálunk minden helyi sajátosságot kitapasztalni ezen a héten.

Csomesz