fbpx

Laser Radial Nyílt OB, Sopron – Hegedűs Fanni és Bathó Peti a magyar bajnok

Rad_OB.previewNyílt Radial OB.

Sikeres szereplés a női és nyílt radial OB-on!!!

 

Hazánkban ennek a versenynek nincs nagy múltja, pedig nemzetközi versenyeken sok felnőtt szeli a habokat radial osztályban. A nem túl sikeres időpont választás ellenére 22 hajó indult a versenyen, aminek már „hagyományosan” a Fertő-Tó ad otthont.

A nyílt bajnokság mellett ez a verseny volt az olimpiai osztály (radial női) bajnoksága is.

Mindenki úgy készült fertő akkor minden nap fúj a szél és remek kis verseny lesz.

Ezzel szemben az első három nap alatt 3 futamot sikerült csak rendezni némelyiket rövidítve. Ez nem sok, de nem fújt több szél. Negyedik napon aztán kegyes volt a sors és 11-15 csomós szélben négy gyors futamot tartottak, így az utolsó napra már csak egy futam maradt. Ez volt hivatott eldönteni az összetett verseny dobós helyezéseit. Még 3 versenyző végezhetett az első helyen. A negyedik helyért is nagy csatára volt kilátás.

Az első öt helyezett egy kicsit meglógott a mezőnytől, és egymás között osztották el a helyeket. Ők voltak azok, akik a gyenge és a közép szélben is ott voltak a mezőny elején.

A BYC-es színeket két hölgy Hegedűs Fanny, és Koleda Petra és négy fiú Bathó Péter, Balogh András, Jung Ádám, Litkey Balmaz képviselte.

Bathó Peti magabiztos vitorlázással megérdemelten végzett az összetett verseny első helyén. Az utolsó napon már egy ötödik hely is elegendő volt a bajnoki cím megszerzéséhez.

Hegedűs Fanny első napi korai rajtja után folyamatosan a mezőny elején vitorlázva szerezte meg az összetett második és a női első helyet. Utolsó nap még volt esélye mindkét kategória megnyerésére, de az utolsó futam megnyerése sem volt elegendő.

Balogh András standardból visszaülve remek teljesítményt nyújtott. Első futambeli technikai probléma után, szinte hiba nélkül vitorlázva szerezte meg az összetett negyedik helyet.

Jung Ádámtól egy kicsit többet vártam. A futamokban nagyon hullámzó volt a teljesítménye. Gyenge és közép szélben is tudott jó és gyenge futamokat produkálni. Így nehéz volt az első hatba bekerülni. Nyolcadik hely.

Litkey Balmaznak voltak felvillanásai, remek rajtjai, de a futam végére rendre a mezőny közepére érkezett meg. 16. helyen fejezte be a versenyt.

Koleda Petra. Első futambeli 5 helyezése nagyon kellemes csalódás volt. A többi futamban viszont nem tudta megismételni azt a teljesítményét, így a 18. helyen zárt.

Nagyon eredményes verseny zárt a kis csapatunk 2 magyar bajnoki cím mellé még egy második és egy negyedik helyezést is sikerült begyűjteni!!

 

Magyar Bajnokok:      Hegedűs Fanny           radial női

                                     Bathó Péter                radial nyílt osztály

2. hely:                         Hegedűs Fanny           radial nyílt osztály                        

4. hely:                         Balogh András            radial nyílt osztály

 

A SÉP. ismét remek házigazdának bizonyult. Kellemes környezet és a versenyzők parti kiszolgálása is maradéktalan volt.

Köszönjük szépen a vendéglátást.

 

Gratulálok az elért szép eredményekhez lányoknak és fiúknak egyaránt!!

 

Csomesz