fbpx

Laseres sikerek a Majthényi Emlékversenyen

Május 12-14 között Agárdon rendezte meg a YKA az idei első hazai ranglista versenyét a laser osztályoknak.

Laser 4.7-ben népes 34 fős mezőny gyűlt össze. Radial osztályban ez a szám 19 fő volt. Képviseltette magát a standard osztály is sajnos az érettségi és más elfoglaltság miatt csak 3 fővel.

Tudtuk, hogy Agárdon nem lesz könnyű versenyezni. A sebesség és a taktikai fegyelem mellett a szerencse is része a sikernek.

4.7-es fiataljaink a Füreden megrendezett első versenyen elért parádés eredmények után itt is bizonyították felkészültségüket.  Futamról-futamra rendre az első tízben végzett a csapat jelentős része.
Héjja Marci a harmadik napig kimagaslott a mezőnyből egyenletes teljesítménye miatt. Sajnos az utolsó napra elfogyott az előny és egy ponttal az első helytől lemaradva a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Sellei Bence remekül hajrázott és végre megcsillogtatta valós tudását. Az ötödik hely nagy előre lépés az eddigi eredményeihez képest.
Novák Dorka is a verseny második szakaszában jeleskedett. Összetett 6. helyezése a lányok között a dobogó legfelső fokát jelentette.
Váradi Miki az első nap meglepetés embere. 2,4,8 helyezéseivel megalapozta a sikeres szereplését. Összetettben a 7. helyen zárt.
Vida Róza teljesítménye kicsit hullámzóbb volt mint azt megszoktuk tőle. (most vitorlázott először a Velencei tavon) összetett 8.hely, női ezüst érem.
Kis-Kapin Karina az első futamban megmutatta hogy miért is dolgozott olyan szorgalmasan. Élete első (remélem nem egyetlen) futam győzelmét aratta. A lányok között a dobogó 3. fokára állhatott fel.
Ecseri Flóra kicsit nehezen érzett rá a helyi sajátosságokra. A futamok  elején jó pozíciókban állt, de a végére visszacsúszott a mezőny második felébe.

Radialos osztályban  Almási Zsombi futam eredményei tükrözik a szél erejét. Nem igazán halad az erősebb szelekben, viszont a kisebb szeles futamokban remekül teljesített.
Zink Leon jó teljesítményt nyújtott a verseny alatt. Több dolog is hátráltatta egy két futamban (borulás, sárga zászló). Ennek ellenére sikerült U17-ben megszereznie a harmadik helyet.
Jámbor Ati remekül kezdte a versenyt, de két korai rajt megpecsételte a sorsát. Az utolsó napon a változó irányú szélben még egy gyengébb futam is becsúszott, így már nem volt esélye a jó helyezés elérésére.
Vőneky Ákos laseres pályafutása eddigi legjobb versenyét futotta. Az utolsó két futamot elszámítva remekül teljesített. Korosztályában végig versenyben volt a dobogóért.
Aradi Nándor „tutti” . Nem az ő versenye volt ez most Agárdon. Szinte semmi nem jött be neki.

Standard osztályban Rigó Ákos magabiztos versenyzéssel szerezte meg a második helyet.

Három nap alatt a maximális 8 futamot sikerült megrendezni változatos időjárási viszonyok között a THE-YKA csapatának. Úgy érzem a helyi sajátosságokat figyelembe véve egy jó versenyt vitorlázhatott végig a közel 60 laseres és 100 optimistes versenyző.

Köszönet a rendezőknek a vízi és a parti munkájukért!!

Gratulálok a csapatnak az elért remek eredményekhez és hogy az idegtépő helyzetekben is higgadtak tudtak maradni a verseny alatt a vízen!!!!

Csomesz

Részletes eredmények és tömérdek fénykép ITT érhető el.