fbpx

Laseres versenyzőink jól mentek az MVM Flottabajnokságon – sportolói beszámoló

Június 29. és július 1. között nagyszerű időjárási viszonyok között lezajlott az MVM Laser Flottabajnokság. Versenyzőink nagyon jól érezték magukat; a beszámolóikat olvashatjátok a következő sorokban.

Kis-Kapin Karina
:
Az idei év második ranglista versenye az MVM Flottabajnokság volt. A radialos mezőny népesebb volt az előző versenyünknél, most 25 hajó állt a rajtvonalhoz.

Az első nap két futam került megrendezésre, én 6. és 3. lettem ezeken, így a nap végén 4. helyen álltam. Ezen a napon gyengébb szél volt, a mi futamunkban annyira nem volt jelentős az a szélforduló sem, ami a 4.7-esek második futamát eléggé megzavarta.

A második napon négy futam volt, így nap végére már mindannyian elfáradtunk. A futamokon én 5.,4.,3.,8. helyen futottam be, amivel az 5. helyre kerültem. Aznap 8-13 csomós szélben vitorlázhattunk, ami nekem igen kedvező körülménynek számított.

A harmadik versenynapon szél hiánya végett nem volt futam, így az összetett 5. helyet sikerült megszereznem, női kategóriában Érdi Mári után második lettem, női U21 kategóriában pedig a dobogó legfelső fokára állhattam.

Ezen a versenyen bebizonyosodott számomra, hogy közép és gyenge szélben a mezőny elejéhez tartozom, aminek örülök, mivel a Balatonon nagyrészt ilyen körülmények várhatóak a szezon hátralévő részében is.

Szeretnék gratulálni a klubtársaimnak és a többi helyezettnek is!

Szokody Olivér:
Az első napot egy kis halasztás után kezdhettük csak meg, azonban ez után remek D-DNY-as, 10 csomó körüli szélben tudtunk vitorlázni egy futamot, itt az első hat helyezésből sikerült öt-öt elhoznunk, ez is mutatja, hogy mennyire erős a BYC-es csapat. A második futam is ebben a szélben rajtolt el, viszont az első hátszélben egy zivatar nagyjából 90 °-os szélfordulót és egy 15-20 csomóra megerősödő szelet hozott magával. Véleményem szerint nem kellet volna befuttatni ezt a futamot, mert teljesen irreálisak lettek a körülmények, azonban ezt a versenyrendezőség másképp gondolta.

A második napot halasztás nélkül kezdtük meg, az előző napihoz hasonló irányú és csak egy pár csomóval erősebb szélben vitorláztunk 4 korrekt futamot. A nap elején inkább a pálya baloldala volt az előnyösebb, azonban az utolsó futamokra már jobbról oda lehettet érni. A versenyrendezőség pörgette a futamokat, de így is nagyjából 5 órát voltunk vízen, amiből nagyjából 4 órát futamokkal töltöttünk, tehát ez a nap szerintem mindenkinek kemény volt.

Az utolsó nap sajnos nem tudtunk vízre menni a kevés szél miatt.

Részemről elégedett vagyok az eredményemmel, főleg a kiegyensúlyozott teljesítményemmel, mivel sikerült egy futamot leszámítva minden futamban az első 5-ben befutnom, de még azért van 2 foka a dobogónak, amivel feljebb lehetne állni. Szerintem mindenki elégedett lehet az eredményével, mivel nem voltak egyszerű körülmények, ráadásul sokat voltunk vízen és ezek ellenére remekül teljesített a csapat.

Fotó: Cserta Gábor/MVM