fbpx

Laseres versenyzőink két napon és négy futamon vannak túl  a portugáliai Laser 4.7 EB-n

Az első napon 12-16 csomós nyugatias szélben vitorláztak a fiatalok két futamot. Sajnos az első futamban nem igazán sikerültek a rajtajaink és emiatt az eredmény is gyengébb lett. A második futamban sokkal jobban jött el a csapat a rajtból és remek eredmények születtek.

Verebély Matyi 8, Bende 14, Soma 15, Olivér 18. helyen zárta ezt a futamot. Ennek tükrében nagyon bizakodóan tekintettünk a második nap elé.

A 12 órára tervezett futamot el is rajtoltatták annak ellenére, hogy a 6-8 csomó közötti nyugati szél még egyálltalán nem volt stabil. A sárga csoportban Soma és Bende vitorlázott. Jó rajt után a pálya bal oldalára vitorláztak, ami nem igazán hozta meg a várt eredményét. Nagyon csíkos volt a szél és ekkor a szerencsének is nagy szerepe volt.

Matyi és Olivér a kék csoportban a rajt utáni szélforduló miatt nagy hátrányba került. Ez volt eddig a leggyengébb futama a csapatnak.

A második futamra visszaállt a normál időjárás. 13-15 csomós szél 240 fokról.

Mindenkinek jó sikerült a rajtja, de igazán csak Soma profitált ebből jelentősen. A bal oldalon vitorláztak fel a fiatalok. Eddig ez jó is volt. Most nem minden pozícióból lehetett vissza érni.

Soma remekül vitte végig a futamot. Folyamatosan versenyben volt a dobogós helyezésekért. A második hátszél nem jött össze neki, ekkor esett vissza a nyolcadik helyre.

Messze ez volt a nap legjobb eredménye a csapatban.

Az összetett listán Soma tudta tartani a helyét 32, a többiek sok pozíciót vesztettek a második napon.

Matyi 48., Bende 52., Olivér 61. helyen zárt.

CSomesz 

A verseny honlapja: http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/laser-4-7-youth-european-championship-en