fbpx

Lasereseink a Mikulás Regattán

11 nemzet 93 egysége indult Laser 4.7 osztályban a pulai Mikulás Regattán, köztük 4 BYC-es fiatal: Nagy Bendegúz, Vida Róza, Kis-Kapin Karina és Sellei Bence.

Az első napon remek 12-13 csomós északi szélben vágott neki a mezőny az első futamnak. A létszám miatt két csoportra bontották a mezőnyt. Sellei Bence az első futamban saját csoportjában egy első helyezéssel indította a versenyt. A folyamatosan gyengülő és nyugatra forduló szélben a rendezőség még két futamot bonyolított le. A másodikban már nagyon gyenge szélben vitorláztak a fiatalok.

A folyamatosan változó körülményekhez csapatunkból legjobban Bende alkalmazkodott. 18,9,9 helyezéseivel az összetett versenyben a 17. helyről várta a folytatást. Rózi 7,11,20 helyeken futott be, ami a 19 helyhez volt elegendő, Karina 11,10,27 helyezésekkel a 26. helyen állt az első nap után az összetett listán. Bence a remek kezdés után sajnos többször nem tudta megismételni ezt az eredményt, 1,30,33 elért helyezéseivel a 41. helyet foglalta el a mezőnyben.

„A remekül sikerült első versenynap után bizakodva tekintettünk a második elé. Reggel erős DNY-i szél fújt, ami 10 órakor egy csapásra átfordult ÉNY-ra. Ennek a kialakulása után mentünk vízre. Sajnos a kezdetben 15 csomós szél hamar leállt és el is fordult, így a rendezőség a futam törlése mellett döntött. Ezen a napon nem is volt több lehetőség. Ennek ellenére még tudtunk egy kicsit edzeni naplementéig az 5-7 csomósra erősödő szélben” – írta Csomesz a beszámolójában.

Utolsó napon 20-22 csomós DNY-i szélben vitorlázott ki a csapat. A hullámok is szépen kezdtek megnőni és elérték 3 métert is. Ez egy kicsit szokatlan volt a csapatnak. Még nem igazán vitorláztak ekkora hullámokban. Ennek ellenére nagyon jól teljesített a csapat. Kiemelkedett Sellei Bence aki 3 top tízes futamot vitorlázott ezen a napon (9,9,3) és ezzel a 16. helyen zárta a versenyt. Szép lezárása volt egy jól sikerült szezonnak.

Kis-Kapin Karina is kitett magáért. Nem csak az ellenfelekkel küzdött, hanem a tenger okozta kihívásokkal is. Sajnos az első futamban korai rajtos volt, így meg kellett elégednie az összetett 24. helyezéssel.

Nagy Bendegúznak az első napi sikerek után egy kicsit más körülmények között kellett bizonyítania. Még egy kicsit erős volt a szél a számára és a szervezete is nehezen viselte a megpróbáltatásokat. Neki is sikerült egy fekete rajtot begyűjtenie. Ennek tükrében sikernek értékelem a megszerzett 26. helyet.

Vida Róza nyújtott ezen a napon a legjobb teljesítmény annak ellenére, hogy a parton szembesültünk, hogy az első két futamban korai rajtos volt. Mindhárom futamban az első tízben végzett (9,3,6). ebből csak a 6. helyezése maradt érvényes. 34. helyen zárta a versenyt.

Az utóbbi évek legjobb Mikulás kupája volt az idei. Mind az időjárás mind pedig a rendezők kellemes csalódást nyújtottak.

Fiataljaink az éves teljesítményükhöz hűen, remek eredménnyel zárták ezt a versenyt és a 2018-as évet.

Gratulálunk a remek eredményekhez Bencének, Karinának, Bendének, Rózinak, és edzőjüknek Csomesznak!

Eredmények