fbpx

Lasereseink a franciaországi Európa Bajnokságon

2016.július 4-én két futammal elkezdődött a laser 4.7 Európa Bajnokság a  franciaországi Morgatban.

Az előrejelzéseknek megfelelően a remek szeles edzésnapokat változó gyengébb szél váltja az EB idejére. Két pályán versenyeznek a fiatalok 4 fiú és két lány csoportra osztva.  A fiúk pályáján több szél fújt és a rendezőség is rugalmasabb volt (kisebb pályát raktak). Két 45-50 perces futamot vitorláztak, változatos körülmények között. A pára, ami miatt nem lehetett látni csak egy nehezítő tényező volt.

Marci és Zsombi versenyzett ezen a pályán. Mindkettőjüknek meggyűlt a baja a rajtokkal. Ennek ellenére Marci 28,20. helyen zárta a futamokat. Zsombi pedig 27,37. helyekkel kezdte a versenyt. Lehet még javulni.

A másik pályán gyengébb volt a szél és a pálya mérete is nagyobb volt, így ők rengeteg időt töltöttek a vízen. Dorka EB bemutatkozó futama nagyon jól sikerült. 13 helyen futott be, ami minden várakozás felett volt. Sajnos a második futamban a gyengébb rajt után már nem tudta ezt a helyezést produkálni 31. lett.

Sára ma gyengébb napot fogott ki. Amelyik futamban jól állt azt törölték 44,34 .

Tuttinak sem feküdt igazán ez a gyengébb szél. Mindkétszer 41. helyen zárta a futamot. Remélhetőleg ma jobb szélben folytathatjuk a versenyt és a rendezők is jobban felmérik a lehetőségeket.

eredmények a z fb oldalon: centre nautique crozon

Csomai József Beszámolója

csomeszfro2 csomeszfro csomeszfro1