fbpx

Lasereseink hazai pályán folytatták az OB-t

A Laser Radiál ifi és 4.7 OB folytatásán bíztunk abban, hogy kedvezőbb körülmények között versenyezhetünk. Sajnos ez csak részben teljesült, végig gyenge szélben zajlottak a futamok. A bajnokság 5/6 futama alatt, nem tudtunk 8 csomó feletti szélben vitorlázni, viszont 2-3 csomóban elég gyakran – Csomesz értékelése a Laser Európa Kupáról, amely egyben az Országos Bajnokság folytatása is volt.

A verseny előtt több olyan versenyzőnk is volt, akinek reális esélye volt bajnoki címet szerezni. (Soma, Bende, Bence a fiúknál, Karina, Rózi a lányoknál)

A kevés futam miatt minden futam felértékelődött, egy hibázási lehetősége volt mindenkinek. Az első napi egyetlen futamban Soma és Bende kezdett remekül. Ezen a napon ők álltak a mezőny élén.  Sikeres volt ez a futam még Szűts Petinek és Fehérvári Levinek is. Sajnos Sellei Bence és Szokody Olivér nem tartozott a közvetlen élmezőnyhöz ezen a napon. Karina és Zsombor pedig BFD-s rajtot vétett.

A második napon rövid várakozás után 3 futamot sikerült megrendezni elég változatos körülmények között. A szél iránya és ereje is komoly kihívás elé állította a versenyzőket. Számunkra elég feketén kezdődött ez a nap. Egy rajtvonalon zajló pozíciócsatából sok, a végső győzelemre is esélyes versenyző rosszul jött ki. Köztük volt Soma, Bende, Bence. Ezzel ők elhasználták az egyetlen hibázási lehetőségüket.

Vida Róza ment egy második helyet ebben a futamban, míg Olivér 8. helyen zárt. Levi ismét javított a legjobb helyezésén és 16. helyen fejezte be a futamot.

A második futamban a csapat nagyobb része remekelt. Bende az előző futamon túllépve magabiztos futamgyőzelmet aratott. (négy futam alatt ez már a második volt). Rózi 2., Bence 5., Karina 6. helyen futott be. Soma nagyon beragadt a rajtnál, és nagyon rossz helyzetből kezdte meg a felzárkózást. Folyamatosan dolgozta le a hátrányát és a 10. helyen ért célba.

A harmadik futamra is gyenge leálló szélben került sor. A bal oldalra nyitó csapat ( köztük volt Bende, Soma, Rózi) egy része kint ragadt ezen az oldalon, a többiek még a mezőny első felében visszaértek. Karina a gyenge szél ellenére is remekül kezdte ezt a futamot.

A végén egy rövidítéssel ért véget ez a futam és mint később kiderül a bajnokság is.

Bence  a 3. helyen zárt, Olivér 6., Karina 8., Soma 9., Bende 16. helyen futott be.

Ezen a napon már a végeredmény is megszületett.

Rózi kisebb hullámvölgyektől eltekintve egyenletesen versenyzett és ennek meg is lett az eredménye. Bence, Karina, és Olivér is nagyot jött a verseny végén. Soma és Bende csúszott vissza kissé ezzel a futammal.

Nagyon kiélezett volt a verseny az utolsó pillanatig. 4-5 versenyzőnek volt reális esélye nyerni az utolsó futam előtt. Volt, aki második figyelmeztetés miatt szállt ki az utolsó futamból volt, aki technikai hiba miatt bukott rengeteg helyet. (A második-harmadik helyen és az ötödik-hetedik helyen is azonos pontszámmal álltak a versenyzők, az első és a hetedik között 8 pont volt a differencia)

Közvetlenül a verseny után kicsit csalódott az ember, ha nem sikerül elérni az előre kitűzött célokat, de az egész versenyt átgondolva és elemezve látszik, hogy a szerencsének sokkal nagyobb szerepe volt most, mint az előző versenyeken bármikor.

4.7 csapat eredményei:

U 16 lányok: 1. hely Vida Róza

U 18 lányok   1. hely Kis-Kapin Karina

U 16 fiúk        2. hely Nagy Bendegúz

U 16 fiúk        3. hely Sigmond Soma

U 18 fiúk        3. hely Szokody Olivér

Abszolút eredmény:

  1. hely Vida Róza
  2. hely Nagy Bendegúz
  3. hely Sigmond Soma

Laser radial mezőnyben is érdekeltek voltunk ezen a versenyen.

Héjja Marci személyében kedvező előjelekkel várhattuk az OB folytatását. Marci a gyenge szelekben a nem túl acélos felkészülése ellenére is remekül vitorlázott. Folyamatosan hozta a top hatos futameredményeket. A Magyar bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami kiemelkedő eredménynek számít a részéről.

Váradi Miklós 14. míg Kertész Ágoston (első laser bajnokságán) 15. fejezte be a versenyt.

Gratulálok az egész csapatnak a remek eredményekhez!

A nehéz körülmények ellenére nagyon jól teljesítettek! Mindenki megpróbálta a képességeihez mérten a legjobbját nyújtani, és ennél többet nem kívánhat egy edző!

KÖSZÖNÖM EZT NEKTEK:

Rózi, Bende, Soma, Olivér, Bence, Karina, Zsombor, Levente, Petike, Marci, Miki, Ágó

Csomessz