fbpx

Lasereseink Koperbe költöztek

Március elején ismét vízre szállt laseres csapatunk hogy folytassa felkészülését a 2017 es szezonra. A 4.7 EB közelsége miatt nekik nagyon fontos a vitorlázott napok gyarapítása.

A csapat nagyobb része emiatt a 4.7 osztályból került ki.( Kis-Kapin Karina, Ecseri Flóra,  Vida Róza, Novák Dórka,  Héjja Marcell,  Sellei Bence) Mellettük két radiálosunk is hajóba ült (Zink Leon, Vőneky  Ákos)

A splitben eltöltött remek hét után most Koperbe költöztünk.

Első napon egyből 20-25 csomós déli szélben ismerkedtünk a helyi viszonyokkal. Hajnali indulás és utazás után egy kicsit erősnek bizonyult ez a szél. Voltak problémáink a hajó vezetéssel és a manőverekkel is. Ennek ellenére nagyon hasznos órákat töltöttünk vízen.

Másnapra gyengébb szél fogadott bennünket. Hasonló az irány de csak 12-18 csomó. A csapat ezen a napon remekül teljesített. Komfortosabban mozogtak ebben a szélerőben. Ez látszott minden mozdulatukon.

Hétfőre kissé változott az időjárás. Nyugati 12-14 csomós  szélben kezdtük az edzést, ami fokozatosa erősödött,  majd 4 óra körül teljesen , leállt.

Az előző napokon inkább a hajó vezetés és a manőverek kaptak hangsúlyosabb szerepet az edzéseken, hétfőn több futam és rajt szerepelt a programban.

Kisebb technikai problémáktól eltekintve nagyon jó körülmények és feltételek között dolgozik  a csapat. Remélhetőleg ez az elkövetkező napokban is így lesz!

Csomesz