fbpx

Lasereseink nyomában – Ancona után irány Patras

A BYC-es Laser 4.7 csapat az olaszországi Anconában járt, a Laser 4.7 Európa Kupán, március 31. és április 3. között. Bár a versenyzésre 3 napot kellett várniuk, megérte! Rózi, Karina, Dorka és Bence biztató szerepléssel zárták a versenyt, ami nagyon hasznos felkészülési eseménye volt a most rájuk váró megmérettetésnek, a patrasi Ifjúsági Európa-bajnokságnak. Edzőnk, Csomesz így értékelte az Anconában töltött időt:

,,A csapat remek teljesítmény nyújtott a 4 futam alatt. Változatosak voltak a körülmények, de jól alkalmazkodtak.

Karina remek vitorlázással megszerzett 2,4 helyezése kiemelkedő. A BFD miatt sem zuhant össze, és a 19. helyen zárta a verseny a lányok között pedig az 5. helyen.

Rózi  nagyon jó átlagot ment. A leggyengèbb futama is 25 volt ami mellett 10,13,16 helyeket tudott megszerezni. Ez egy elég biztos tudást feltételez. A lányok U 16 korosztályában 1. helyen végzett.

Bence első futamban szerzett remek helyezését sajnos nem követte több ilyen szintű eredmény. Az erősebb szelekben nem találta a sebességét és több rossz oldal választása is volt. Ennek ellenére a 40 hely a mezőnyben nagy előre lépés a számára.

Dorka szerencsétlenül kezdte és fejezte be a versenyt. Első futam BFD után két remek futamot vitorlázott 15, 8. A végére a betegség miatt nem volt lehetősége kiejteni a rossz futamát. Emiatt a 60 helyen zárt.”

A tervek szerint holnap elrajtolnak az EB első futamai. Figyeljük az eseményket és szurkolunk a 4.7 csapatnak!

Hajrá BYC!

A verseny hivatalos oldala