fbpx

Lasereseink ott folytatták, ahol az előző szezonban abbahagyták

Nagy Bendegúz ismét megnyerte az év első Laser EC versenyét Portugáliában.

A 72 főt számláló 4.7 mezőnynek két gyenge szeles futamot sikerült levitorláznia. Bende az első futamban a 4. helyen végzett, míg a másodikban magabiztos győzelmet aratott. Így az összesítésben a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szokody Olivér az első futamban a 10. helyet szerezte meg, míg a másodikban remekül alkalmazkodva a szélcsendes körülményekhez a harmadik helyen ért célba. Ez a fiúk között a 3. helyet jelentette számára.

Vida Róza az első futamban ment jobban, 13. helyen zárta ezt a futamot. A másodikban sajnos egy rossz döntés miatt (az első szakasz felétől a jobb oldalt preferálta) a mezőny közepén találta magát. Sajnos a szélerő és a rövidítés nem adott esélyt neki a javításra, ezt a futamot a 27. helyen fejezte be. A lányok mezőnyében a 6. helyen zárt.

Sellei Bence radialos versenyzőnk az első két futamban remekül vitorlázott (12,15) és előkelő helyet foglalt el a nagyon erős mezőnyben. Sajnos a harmadik rajtnál beragadt, és ezt a hátrányt nem tudta ledolgozni a néha teljesen leálló szélben. 27. helyen ért célba, ezzel az összetett 34. helyét szerezte meg.

„Az egyhetes edzőtáborunk végén kifejezetten jól vitorláztak a fiatalok. Nagyon nehéz és sokszor teljesen irreális körülmények voltak a pályán. Emiatt nagy elismerés illet mindenkit, mert nagyon összeszedetten és fegyelmezetten viselték a megpróbáltatásokat!” – összegezte Csomesz az eseményeket.

Hatalmas gratuláció versenyzőinknek és felkészítő edzőjüknek, Csomai Józsefnek.

Eredmények:  http://eurilca.org/2020-laser-europa-cup-por-final-results-portimao/