fbpx

Lasereseink Splitben

DSC02175Február 17-20 között tartottuk második edzőtáborunkat Splitben. 3 versenyző és jómagam vágtunk neki az útnak csütörtök hajnalban. Karé Réka a helyszínen  várt bennünket. Ő az előző edzés óta a helyi club vendégszeretetét élvezet.
Nagyon jó időt jósolt az előrejelzés. Kellemes meleg, és a szerdán megérkező yugo miatt, nagy reményekkel érkeztünk meg a tengerhez.

DSC02176

Csütörtökön gyors pakolás után egyből irány a víz. 13-15 csomós déli szélben vitorlázhattunk 4 órát.

Standard osztályban nagyon jó nemzetközi csapat jött össze, akikkel Pufi nap, mint nap együtt tudott dolgozni. Több olimpikonnal is tarkított csapatban 6 nemzet fiataljai edzettek együtt. / AUT, CRO, SLO, ITA, RUS, HUN/ Így a 3 radialossal külön vitorláztunk.

DSC02177Sajnos a beígért szél csak az első napon tartott ki. A másodikra már csak egy gyenge nyugati próbálkozás maradt. Ebben nem sokat tudtunk vitorlázni, így nem maradt más hátra, minthogy kipróbáljuk a legutóbb felfedezett műjégpályát. Itt a jéghez nem nagyon szokott helyi fiatalok tátott szájjal bámulták Pufi és Kristóf lélegzetelállító mutatványait. Majd miután Pufi kellő mértékben felszántotta a nehéz munkával előállított jeget, bevonultunk a kondi terembe.

DSC02178_0Szombaton aztán kárpótolt bennünket az időjárás az előző napért. 15-18 csomós északi szál napsütés. Ideális idő. Ezen a napon technikai gyakorlatok után pályán vitorláztunk 5 futamot.

Terveinkben vasárnap délelőttre vitorlázás volt beiktatva, de sajnos a reggel fújó 13-15 csomós északi szél egyik pillanatról a másikra felszívódott.

DSC02179Így egy kicsit csalódottan, de két remek nappal a hátunk mögött vágtunk neki a hazaútnak.

Reményeink szerint lassan itthon folytathatjuk a felkészülést a szezonra.

Csomesz