fbpx

Magyar siker a Coppa Lino Favinin – Melges 24 Svájci Bajnokság

Győzött az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén az olaszországi Luinóban rendezett Svájci Bajnokságon, a Lago di Maggiorén. A háromnapos, Coppa Lino Favini a European Sailing Series idei záró eseménye volt, amelyen 8 nemzet 25 csapata versenyzett.

A balatonföldvári Spartacus VE vitorlázóiból álló, nemrég a BYC-ben rendezett J24 EB-t is nyerő FGF Sailing Team – Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence – a 2017-es Melges 24 European Sailing Series utolsó két versenyét megnyerve 2. helyen végzett az éves sorozatban a Geoff Carveth vezette brit Gill Racing Team mögött. Versenysorozat eseményein (Portoroz – Riva del Garda – Marstrand – Helsinki – Medemblik – Luino) összesen 19 nemzet 90 csapata vett részt és 51 futamra került sor.

Ötödik helyen végzett az európai sorozatban klubtagunk, Csoltó Ákos és csapata a Seven Five Nine: Tomai Balázs, Weöres Botond, Pesti Gábor, Szigeti Maxim és Berecz Zsombor.

A Coppa Lino Favini utolsó versenynapján vasárnap két gyengeszeles futammal fejeződött be a verseny. Az élen álló Fracassoli csapat a legénység egyik tagjának megbetegedése miatt nem állt rajthoz. Bakóczy Robiéknak így sem volt könnyű dolguk a gyenge szélben, mert a futamokon az olykor kiszámíthatatlanul viselkedő szélben az összetettben élen állók is el-eltévedtek. A szparis hajó is csak a 12. helyen futott be az első futamon, de aztán futamgyőzelemmel biztosították be az összetett első helyet.

Jól vitorláztak Csoltó Ákosék is. A verseny ötödik futamában 2. helyre hozták hajójukat, majd a záró futamon 9-ként futottak be és ezzel összetettben a 8. helyre jöttek fel az utolsó versenynapon.

Eredmény

A verseny honlapja.

Forrás:HUNSAIL

fotók:  IM24CA/ZGN