fbpx

Magyar siker a Melges 24 Európa Kupán

A tegnapi nap folyamán befejeződött a Nyílt Holland Bajnokság, amely egyben a European Sailing Series 4. állomása is volt.

Vasárnap újabb futamgyőzelmekkel biztosította be első helyét a Bakóczy Róbert vezette FGF Sailing Team a hollandiai Medemblikben rendezett Melges 24 nyílt holland bajnokságon, amely a hajóosztály Európa Kupa sorozatának  ötödik versenye volt.

A csapat kilencből öt futamot megnyerve győzött a versenyen. Ezzel az idén világbajnoki hatodik helyezett csapat a Melges 24 European Sailing Series utolsó, hatodik fordulója előtt az 5. helyen áll a sorozatban.

Vasárnap 8-10 csomós szélben került sor két jó futamra, majd a gyengülő szél miatt még egy rövidített harmadikra. Bakóczyék 1., 2., 1. helyekkel zárták a regattát, amelyen végig vezettek, az őket olykor futamban megszorongató holland Roland Veraar vezette hajó előtt.

BYC-es Csoltó Ákos és csapata (Seven Five Nine) végig harcban állt a dobogóért a Geoff Carveth vezette brit Gill Racing Teammel. Ugyan az utolsó napon háromból kétszer is legyőzték ellenfelüket, de így is maradtak összetettben a 4. helyen.

Szívből gratulálunk mindenkinek!

Forrás: HUNSAIL

Összetett eredmény

Fotó:  Jasper van Staveren