fbpx

Magyarok az élen a LEC második napja után

LEC201302 Kiváló időjárási viszonyok között három remek futamot sikerült bonyolítani a Merkantil Bank Laser Európa Kupa második napján. 1 órás parti halasztást követően átlag 11-12 csomós, 18-19 csomós ráfújásokkal, délnyugati szélben 10 órakor vitorlázott ki a mezőny a 11 órás rajtra.

A Standard-eseknél Tomai Balázs remek mai három futammal – két első és egy második helyezéssel – átvette az összetett vezetést az osztrák Dapeci Claus Maria előtt, aki a mai napon 2,3,1 helyezést szerzett, míg a harmadik helyre két harmadik és egy második helyezéssel Fazekas György vitorlázta fel magát a mai napon.

A Vadnai testvérek ma is elismerésre méltóan szerepeltek és magabiztosan vezetik a radial mezőnyt: Benjamin három futamgyőzelemmel, míg Jonatan három második hellyel zárta a mai napot. Marko Raman szlovén versenyző két harmadik és egy negyedik helyezéssel a mai napon is a harmadik helyen áll.

A Laser 4.7-es mezőny első három helyét magyar lányok vették birtokba: az első helyen továbbra is Érdi Mári áll a mai 1,3,6 helyezéseivel,  Virág Flóra a mai futamgyőzelme és 6.,15. eredménye után a második helyről várja a folytatást, míg a harmadik helyre Hirschler Rebeka vitorlázott remek 3,4,3 helyezéseivel.

A holnapi napra két futam lebonyolítását tervezi a rendezőség, első figyelmeztető jelzés 10:00 órakor.

Eredmények a csatolmányban, képek a BYC Facebook oldalán találhatóak.

LEC 2013 day 2 results_0