fbpx

Majthényi Zsombor Emlékverseny – Agárd 2021. 05.28-30.

Hétvégén az agárdi Majthényi Zsombor Emlékversenyen mérettették meg magukat BYC-es versenyzőink. Kiemelkedő eredményeket értek el Lasereseink, amiről edzőik, Csomesz és Vitya számolnak be most nektek:

„Kicsit késve kezdődött az idei szezon. Laseres csapatunk egyből egy ranglista és válogató versennyel kezdett Agárdon.
Többen nem szeretik ezt tavat a változatos szél miatt. Ezen a hétvégén 3 nap alatt 8 futamot sikerült vitorlázniuk a versenyzőknek. Ez első két napon erős szélben, míg a harmadik napon gyenge, idegeket próbára tevő viszonyok között dőltek el a helyezések.

Radial osztályban 29, míg laser 4.7-osztályban 33 versenyző küzdött egymással és az elemekkel.
BYC-es csapatunk ott folytatta, ahol az előző szezonban befejezte az évet. Mindkét osztályban abszolút sorrendben az élen végeztek versenyzőink. Viccesen mondhatnánk azt is, hogy ezen a versenyen laser osztályban a siker titka abban rejlett, hogy a keresztneved Olivér! Fiataljaink remek eredményei annak voltak köszönhetőek, hogy az erős és a gyenge szélben is kiegyensúlyozott teljesítményre voltak képesek. Mindkét osztályban az utolsó futam előtt még 3-4 fiatal is győzelmi esélyekkel állt oda a rajtvonalhoz.

Szokody Olivér radial osztályban, kihasználva helyismeretét tudott futamról futamra kiemelkedő teljesítményt nyújtani, és diadalmaskodni! Demjén Olivér az utolsó napon nyújtott teljesítményének köszönhetően nyerte a 4.7 osztály versenyét. Kis-Kapin Karina a radial osztály női mezőnyében végzett az élen. Vida Róza a 4.7 női osztályban állhatott a dobogó legmagasabb fokára.Bodnár Hanna a 4.7 női U16 korcsoportot nyerte meg.

További kiemelkedő eredményeink:
Radial U17. 2. hely Sigmond Soma
Radial U17. 3. hely Szűts Péter
4.7 U18. 3. hely Lackó Dávid
4.7 U16. 2, hely Szokody Vincent
4.7 U16. női 3. hely Zombor Zóra

Gratulálunk fiataljainknak az elért kiemelkedő eredményekhez és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatunk!!!

Hamarosan érkezünk Giba beszámolójával is, figyeljétek oldalunkat!