fbpx

Maximális 8 futammal ért véget a Torboleban megrendezésre kerülő ILCA EC verseny – Csomesz beszámolója

Két nap edzés után csütörtökön  kezdetét vette az ILCA osztályok Europa Cup versenye Torboleban. A három osztályban 27 nemzet, több mint 500 versenyzője állt rajthoz. Magyarországot öt versenyző képviselte. ILCA 6 osztályban három fő, ILCA 4 osztályban pedig két versenyző.

Az Európa bajnokságra való felkészülésünk egyik állomása volt ez a létszámban és erősségben is kiemelkedő verseny. Bíztunk abban hogy erős szélben tudunk versenyezni és ez be is igazolódott. A selejtezőkben 15-20 csomó közötti stabil szél fújt. A final futamokban sokkal változatosabb irányú és erősségű széllel kellett megküzdeni a versenyzőknek. 5-20 csomó között változott a szélerő és 150-210 fok között a szélirány.

Fiataljaink jól vették az akadályokat, annak ellenére is, hogy egy új szabály rendkívül hátrányosan érintett bennünket is! (Nem lehetett ejteni a final futamokból volt olyan versenyző aki első helyet ejtett és nem fért a top tízbe.)

ILCA 4 osztályban mindkét versenyzőnk az arany csoport elején vitorlázott. Demjén Olivér  25., Szokody Vincent pedig a 31. helyen zárta a versenyt.

ILCA 6 osztályban Nagy Bendegúz 22. helyen fejezte be a versenyt több top 10-es helyezéssel a final futamokban!

Cserveni Dani az ezüst csoportban, míg Vida Róza a bronz csoport első harmadában végzett.

Érdekes és értékes verseny volt, rengeteg tanulsággal és remek teljesítményekkel!

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Fotó: Agustín Argüelles