fbpx

Meghívó – Hantó István a Füredi arcélek vendége

HantIstvnKedves Balatonfüredi Polgárok és Városunk Barátai!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a Városi Múzeum gyönyörű panorámájú Pálóczi termébe 2012. január 24-én, kedden 17 órára a Füredi arcélek  című rendezvénysorozat következő programjára. Szeretnénk bemutatni, közel hozni Önökhöz azokat a jeles balatonfüredi személyiségeket, akik maradandóan alakították városunk életét, arculatát. Meghitt beszélgetések keretében nem csupán életútjuk főbb állomásai, munkásságuk fontos területeit ismerhetjük meg, hanem kedvenc verseiket, zeneműveiket is hallhatjuk.

Vendégünk lesz Hantó István a Balatonfüredi Yacht Club nyugalmazott ügyvezető igazgatója, a füredi és a magyarországi vitorlássport egyik meghatározó személyisége.

Balatonfüreden született, általános és középiskolai tanulmányait is itt végezte. Gépjármű villamossági műszerészként dolgozott a Volán, az Interag Shell és a füredi hajógyár sporthajó üzemében. 1980-tól vitorlásedző, a TF szakedzői vizsga után vezetőedző lett, 2007-ben a BYC ügyvezető igazgatójaként ment nyugdíjba.

A sporthoz való kötödése Buci néninél (dr. Leyrer Lórándné Fülöp Anna) kezdődött óvodástornával. Kedvelt sportágai a vitorlázás, az atlétika, foci és a jégkorong voltak. 2004-ben sikeres nemzetközi versenyrendezői vizsgát tett Cipruson.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Nemzetközi Cadet Osztályszövetség elnökségének tagja volt és számos civil szervezetben is tevékenykedett. Jelenleg a Veszprém Megyei Sporttanács elnöke és az MVSZ Versenyrendező Bizottság vezetője.

Balatonfüreden több Európa- és Világbajnokságot, más versenyeket, az Adrián hat alkalommal nagyhajós versenyeket rendezett.

Hantó István tevékenységét 1996-ban Életmentő emlékéremmel, 1998-ban a Balatonfüred Sportjáért kitüntetéssel, 2007-ben pedig a megyei „Tüskés Endre díjjal” ismerték el.

Beszélgetőtársa Burka Tibor mérnök, sportújságíró, a füredi sportélet egyik krónikása.

Kérjük, fogadják el meghívásunkat, legyenek vendégeink Önök is a Városi Múzeumban!

Balatonfüred, 2012. január 18.

                                                                                             Dr Ács Anna

                                                                                           szakmai igazgató

                                                                                            és munkatársai