fbpx

Megkezdődött a szezon – rajtolt a J/24 – Melges24 Flottabajnokság

A tavalyi évet követően idén is a J/24 és Melges24 hajóosztályok Flottabajnoksága nyitotta a szezont a Balatonfüredi Yacht Clubban. A hűvös, kissé borongós, szélcsendes reggel parti halasztásra késztette a rendezőséget, így a 11 hajót számláló J/24-es és a 8 egységet felvonultató Melges24 osztály versenyzői 1 órával a tervezett vízre szállást követően hagyták el a kikötőt gyenge, délies szélben. A nap folyamán két futam került lebonyolításra, az 1. futam 6 csomós-, míg a második futam már csak 4,5-5 csomós szélben. A második futam során módosítást is alkalmazott a Fluck Bence vezette rendezőség.

Két futam után a J/24 hajóosztály élén a Hercsel Erik kormányozta DJANGO, második helyen a Team EULine hajója áll Makai Gábor kormányzásával, a harmadik helyen pedig a Farkas Tamás irányította J’Korszak – Laurel egység található.  A Melges24 első helyén a HÓD (kormányos: Bujáky Attila), második az FGF Sailing Team (kormányos: Rozsnyai Domonkos), harmadikként pedig a NONDINEMARI (kormányos: Pmoucz Tamás) várja a holnapi folytatást.

Részletes eredmények a mellékletben találhatóak.

A SLAM hosszútávú stratégiai együttműködést kötött a J/24 és Melges24 hajóosztályokkal. Az idei Flottabajnokság első futamát megnyerő egységek részére a SLAM – mint a J/24 – Melges 24 Flottabajnokság támogató partnere – egy kupát és különdíjat ajánlott fel, amely a mai eredmények alapján a vasárnapi díjkiosztón a J.Bond 037 és a HÓD egységeket illeti meg.

A mai este folyamán a rendező klub babgulyás party-val várta a versenyzőket.

Holnap folytatódik a vasárnapig tartó megmérettetés, reggel 8:30-tól kormányosi értekezlet, majd 10:00 órakor tervezett rajt.

Eredmények 20160429