fbpx

Megkezdődött a vizes VB

A tegnapi, pesti megnyitó után, a mai reggel Balatonfüreden is hivatalosan megkezdődtek a 17. FINA világbajnokság nyíltvízi versenyei.

A reggel 9 órakor kezdődő megnyitón Julio C. Maglione, a FINA elnöke,  és dr. Bóka István Balatonfüred város polgármesterének köszöntőjét követően a Zoób Divatház több mint 150 modellje mutatta be a közel 200 éves Anna-bál ihlette gyönyörű kollekciót. A meghívottak a mólóról, az érdeklődők az óriáskivetítőn követhették az eseményeket.

A lányok a BYC területéről induló, a fa mólót gyönyördével összekötő vízi kifutón vonultak a megnyitó helyszínére, amely impozáns látványt nyújtott.

A délelőtt folyamán még Lili és Lali is meglátogatták Klubunkat.

A mai versenynap a férfi 5 km-es távval kezdődött, ahol a 62 fős mezőnyben Rasovszky Kristóf a hetedik helyen végzett. A mezőny másik magyar tagja, Papp Márk 31. lett, míg első a francia Marc-Antoine Olivier lett.

www.balatonfured.hu

Gratulálunk!

További részletes információk, a magyar nyíltvízi úszókat bemutató cikk, jegyvásárlással kapcsolatos és egyéb fontos tudnivalók, fotók Balatonfüred város honlapján (www.balatonfured.hu) megtalálhatóak, vagy IDE kattintva érhetőek el.

Hajrá magyarok!