fbpx

Megtartottuk a második Vitorlás Hétvégét

Négy éve kezdtük el ezt a „csapatépítő” rendezvényünket a BYC utánpótlás korú versenyzői részére, amelyek mostanában sajnos egyre kisebb érdeklődéssel zajlanak. A célunk ezzel a kezdeményezéssel az volt, hogy a téli időszakban havonta legalább egyszer vonjuk össze a balatonfüredi és a budapesti gyerekeinket egy közös szakmai és sport program keretében.

Kezdetben a hiányzókat tudtuk név szerint említeni, most ez a tendencia megfordult, és egyszerűbb a jelenlevők nevét feljegyezni, ahogyan ez a mostani hétvégén is történt. Pedig az időjárás ebben a téli tavaszban igazán mellénk állt, és gyönyörű napos időben indultunk a bringatúrára.
Bigi és Giba vezetésével 10 gyerekünk vett részt a Tihanyi-félsziget ismert és ismeretlen ösvényeit is érintő mintegy 3 órás kiránduláson.

 

Az útvonal a félsziget K – i oldalán indult: a BYC – Ciprián-forrás, – Barát-lakások – Óvári-hegy – Visszhang domb – Apátság – Aranyház-gejzírkúp – Belső-tó – megkerülésével vissza a BYC – be. A kalandos útvonal nemcsak a bringázásról szólt, sokszor a hátunkon kellett a bringákat felvinni a keskeny és meredek ösvényeken, amit a gyerekek jó kondícióval és hangulatban teljesítettek. A megérdemelt ebéd utáni rövid pihenőben alig hallottuk a gyerekek hangját, ami ettől a korosztálytól teljesen szokatlan. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a bringatúra megtette a várt hatást, és a gyerekeket sikerült elfárasztani!

A délutáni szakelmélet keretében Böröcz Bence tartott élvezetes előadást a verseny szabályokról. Az előképzettségtől függetlenül sikerült a gyerekek figyelmét és gondolkodását úgy lekötni, hogy az alapvető szabályok értelmezésében és alkalmazásában a rutinszerű használat terén biztosan nagy előrelépés történt. Ezekkel a helyzetekkel nem lehet eleget foglalkozni, és minden új felosztás, összefüggés hozzásegíti a gyerekeket az alapvető szabályok automatikus alkalmazásához.

Köszönjük a megjelentek lelkesedését, és reméljük, a következő VHV programunkon (március 21.), amikor már a vízre szállásra is készülünk, minden érdekelt fiatal részvételére számíthatunk!

Bigi és Giba