fbpx

Merkantil Bank Laser Európa Kupa & OTP Junior BYC Kupa ranglista verseny 1. nap

LEC és OTP Junior fejlecA mai nappal elrajtolt a 2014-es év Laser Európa Kupa versenysorozat magyarországi állomása. A Balatonfüredi Yacht Club rendezésében zajló versenyen 31 db Laser 4.7, 34 db Laser Radial és 8 db Laser Standard állt rajthoz. Az első futam 11 órai rajtja kiváló vitorlázó időben – kellemes, ámbár olykor igen forgolódós, 5 csomós szél és szikrázó napsütés kíséretében – vette kezdetét, amelyben a standardeseknél Timm Schöning Németországból, a radialosoknál Matz Barbara oszták vitorlázó, míg a 4.7-eseknél Agray Balázs szelte át először a célvonalat. A második futam is elrajtolt, azonban a futam közben a szél teljesen leállt, a rendezőségnek még arra sem volt esélye, hogy lerövidítse a pályát, így a második futam érvénytelenítését rendelték el. A 2 órás vízi halasztást követően a rendezőség még a kikötő bejárata előtt várakozott a kialakuló szélre, amely azonban az érkezését a holnapi napra tette át. 4 órakor a versenyrendezőség holnapra halasztotta a verseny folytatását, az első futam figyelmeztető jelzése holnap 10 órakor lesz. Eredmények a LEC honlapján, az alábbi linken érhetőek el:https://www.byc.hu/en/event/2014/laser-europa-cup

Szintén a BYC rendezésében, a mai nappal rajtoló OTP-Junior – BYC Kupa Utánpótlás Ranglista versenyen 83 fős Optimist mezőny és 15 egység 420-as állt rajthoz. A B pályán zajló versenyen a 11 órás stabil, 7-8 csomós szélben indított rajtot követően 1 „és egy kicsi” sikeres futamot sikerült lebonyolítani. A második futam során, a leálló szelében a 420-asok rövidített pályán futottak be, a legkisebbek számára azonban törölni kellett ezt a futamot. A másfél órás vízi halasztást követően a parton várakozott tovább a gyereksereg, majd végül a rendezőség ¾ 5-kor a mai nap befejezését rendelte el. Holnap a Laseresekhez hasonlóan a második futam tervezett figyelmeztető jelzése 10 órakor lesz.

A 420-asoknál 2 futam alapján a Gyapjas – Ziegler (SVE) páros áll az élen, az OP-seknél szintén az SVE színeiben versenyző Jeney Máté vezet. Eredmények a verseny aloldalán, ide kattintva érhetőek el.

Fényképek a BYC Facebook oldalán, itt érhetőek el.