fbpx

Merkantil Bank Laser Európa Kupa & OTP Junior BYC Kupa ranglista verseny 2. nap

borito2Az OTP-Junior – BYC Kupa Utánpótlás Ranglista verseny második verseny napja nem alakult a legszerencsésebben a szél szempontjából. A délelőtt 10 órai rajtot követően a szél gyengülésének következtében a 420-as osztálynak a versenyrendezőség kénytelen volt törölni a futamot, míg az Optimistesek el sem tudtak rajtolni. A második rajt eljárást követően a stabilnak mondható, 6-7 csomós szélben sikerült futamot lebonyolítani mindkét osztály számára. Rövid várakozás után a délután folyamán az első probálkozást ismét törlés követte, de a szél kialakulását követően a 420-asok sikeresen teljesíteni tudták a pályát így befejezve a negyedik futamukat. A 83 fős Optimist mezőny futama azonban közel 20 hajóval megrövidülve két U lobogós rajt, majd két fekete lobogós rajt után a befutó előtt szél hiányában érvénytelenítésre került.

A vízi halasztást követően parton várakozás következett, majd végül a rendezőség 5 órakor a mai nap befejezésé mellett döntött. Holnap a maihoz hasonlóan az első futam tervezett figyelmeztető jelzése 10 órakor lesz.

A 2014-es év Laser Európa Kupa versenysorozat magyarországi állomásán a második versenynapon sikerült 3 érvényes futamot rendezni a forgolódó néha le-leálló szél ellenére is. Az első futam mindhárom osztály számára rövidítéssel zárult, míg a második futamban a Laser Standard és Laser Radial osztályok már teljes pályát tudtak teljesíteni, csak a legkisebb hajóosztálynak, azaz a Laser 4.7. –nek volt szükséges újra rövidítést elrendelni. Ezt követően a leálló szél miatt vízen halasztás mellett döntött a Versenyrendezőség, majd áthelyezték a pályát a déli part felé a másik medencéből kapott bíztató hírek miatt. A nap zárásaként a csőből frissülő 7-8 csomós nyugati szélben sikerült mind három osztály számára ideális futamot rendezni. A parton ínycsiklandó vacsorával vendégelte meg a versenyzőket a rendező klub, élő zenés előadás kíséretében. A verseny folytatásaként az első futam figyelmeztető jelzése holnap 10 órakor lesz.

Eredmények a csatolmányban találhatóak.

Fényképek az alábbi linken. 

byc_kupa_eredmeny_2_nap

LEC_HUN_results_2nd_day