fbpx

A Mikulás Kupa remek eredményei – beszámoló

Szép eredmények születtek a Mikulás Kupán, elkezdtük a következő szezont a pulai válogatóversennyel. Bendegúz 8. lett, megverve többek között az idei Európabajnokot. Volt nagy szél és hóesés, 4 futam és forrócsoki 😊

2 nap edzés után vágtunk neki a versenynek 14 ország 362 versenyzőjével. Mi 8 fővel mentünk, 4 lány, 4 fiú felállásban Zsófival vittük a csapatot. Pénteken nem volt futam, 30-40 csomós jugó fújt, így nem vitte ki a mezőnyt a rendezőség. Mondjuk nem is lett volna egyszerű vízre szállni az óriási hullámzásban, a két stégen. Hullámfotózás és forrócsoki lett a program, na meg este pingpong és billiárd. Nagy reményekkel és nagyon fázva mentünk le szombaton, mikor is hatalmas hóesés fogadott minket. Nem tipikus vitorlázó idő… De hógolyózni remek volt 😊 Szerencsére később tisztult és a nap is kisütött, 3 futamot sikerült lebonyolítani a közepesen erős szélben. Több szép eredmény született az igen nehéz, forgolódó északiban. Különösen szuper Sasi 2. helye 😊 Olivér és Bende vitorlázott a legjobban aznap. Dávidnak és Somának is volt 2-2 jó futama, bizakodva néztek a vasárnap elé. Chiara és Kori még keresték a helyüket a mezőnyben, nehezebben találták meg a ritmusát a szélnek. Hanni kicsit „elvarázsoltan” vitorlázott, de neki is sikerült az első felében mennie a csoportjának.

Vasárnapra ismét erős dél volt az előrejelzés, de lassabban jött meg, így 1 futamot sikerült teljesíteni. 13 csomós szélben mentünk vízre és 25+-ban értünk a partra. Bende és Chiara óriási küzdött és egy 4. és 7. hellyel fejezték be a versenyt. Oli sajnos korai rajtos lett, de ez nem csorbítja nagy tehetségét. Soma a hátszél kapuig jó állt, sajnos ott egy hullám túljárat az eszén és felborult, így sokat veszett a végére. Kori tudott javítani korábbi helyezésein, 25-nek fejezte be a futamot. Dávid kiválóan vitorlázott, jó rajt után ügyesen vette észre a lehetőségeket, 12-nek futott be a végén. Hanninak és Sasinak elég sok lett a szél és hullámzás, de nagyot küzdöttek, szépen helytálltak.

A végeredményben Nagy Bendegúz 8. helyen végzett, Lackó Dávid 62., Demjén Olivér 72., Carra Chiara Lisa 102., Kálmán Kornélia 133., Sigmond Soma 140., Lackó Sára 180., Bodnár Hanna 248.

A válogatóban 2 pontszerzés után Bende 3., Dávid 8., Olivér 10. helyen áll. A lányok között Chiara vezet Kori elött, az összetett lista 14. és 15. helyén.

Összeségében jól szerepelt a csapat, szép eredmények születtek. Ezúton is nagy köszönet a kiváló szülői csapatnak a sok segítségért! Most kicsit pihenünk és januárban folytatjuk 😊

Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Bence, Zsófi