fbpx

Mozgalmas hét van a hátunk mögött – Év Vitorlázója, Egyesületi ranglista, kitüntetések, BYC Ifjúsági Karácsony

December 12-ei hét intenzív hétnek bizonyult a BYC életében. Bejelentették az Év Vitorlázóit, ahol Vadnai Jonatán elnyerte a címet. Gratulálunk Joni!

December 14-én szerdán az Egyesületi Ranglistát publikálta a Magyar Vitorlás Szövetség, ahol a World Sailing listán egy év kihagyás után, újra a dobogó legfelső fokára kerültünk 375 ponttal, a Nemzeti Osztályok listáján pedig a második helyen végeztünk. Köszönjük, Klubtagjainknak, versenyzőinknek az elvégzett munkát, amely nélkül nem kerülhettünk volna ide. Továbbá a szakmai vezetésnek az egész éves munkát!

December 16-án pedig a Veszprém Megyei Sport Díjátadó gálán, Tüskés Endre-Díjat vehetett át Clubunk ügyvezetője, Böröcz István. Veszprém Megye Legjobb Sportolója 2022-ben felnőtt kategóriában pedig Vadnai Jonatán lett, edzői Vadnai Péter és Jozo Jakelics. Gratulálunk az elismerésekhez!

December 17-én pedig a BYC Ifjúsági Karácsony rendeztük az ifjúságnak és a szülőknek egyaránt. Bigi és Giba beszámolója:

Az előrejelzés most sem volt egyértelmű a hagyományos évzáró túránk idejére, így alternatív programként a Radnóti iskola tornatermére terveztük a „B” programunkat, de erre szerencsére nem volt szükség. Bár a telefon vonalak izzottak szombat reggel, aggódó szülők érdeklődtek, hogy a tornatermi játékokra, vagy a gyalog túrára készüljenek? Ez nem volt kérdés a túrát vezető két edző között, Bigi és Giba egyértelműen a kiváló gyalog túrára alkalmas időt értékelve a túra mellett döntöttek. Azt reméljük, hogy a döntéssel, legalább a visszatérés után, de egyet értett a résztvevők mintegy 35 fős csapata, akik között az Iskola programos gyerekek és szüleiktől az ILCA osztályokon keresztül minden utánpótlás osztály képviselte magát.

A tél eleji csípős időben és a vitorlás edzésre is alkalmas 20-25 csomós északi szélben  több mint 10 km gyaloglás alatt volt idő baráti és szakmai beszélgetésekre: a Tihany-Őrtorony kilátó-Csúcshegy-Madártani Intézet-Löszfal kilátó-Club Tihany útvonalon. Kipirult arccal 13:30-kor értünk vissza a BYC-be, majd innen a gyors egészségügyi teendők elvégzése után a Taverna Étteremben már 45 fős létszámmal fogyasztottuk el a megérdemelt, és nagyon finom ebédet. A BYC-ben tovább nőtt az érdeklődés, a 16 órakor kezdődő és már hagyományosnak nevezhető BYC Karácsonyon, ahol közel 80 fő vett részt az Utánpótlás csapataink és szüleik képviseletében.

Az ünnepi köszöntőt Clubunk sport igazgatója Böröcz István tartotta, akinek innen gratulálunk az előző napon átvett kitüntetéséhez, a Tüskés Endre-Díjhoz, amelyet a Veszprém megye spotjáért tett munkájáért vehetett át a megye sport vezetőitől. Gratulálunk István, és köszönjük a BYC érdekében tett munkádat! Ezután értékelve a 2022. évet Club igazgatónk ismertette a MVSZ által kiírt éves rangsort, amelyben a BYC World Sailing osztályokban induló versenyzői magasan az 1. helyen végezetek a clubok közötti rangsorban! Gratulálunk mindenkinek a munkájához és az elért eredményekhez!

A hivatalos program a csapatok jelenlevő versenyzőinek 2022. évi munkájának személyre szóló értékelésével, és a BYC Karácsony ajándékainak átadásával folytatódott.

Köszönjük a szervező munkát az iroda részéről, reméljük rajtunk kívül is mindenki jól érezte magát, kívánunk Békés, Boldog Karácsonyt aprajának, nagyjának, és reméljük jövőre Veletek, és még nagyobb létszámban találkozunk ugyanitt, a hasonlóan eredményes év és gyalogtúra után!