fbpx

MVM SE Laser Flotta bajnokság

A hétvégén megrendezett három napos ranglistaversenyen kiváló teljesítményt nyújtottak BYC-es versenyzőink, szívből gratulálunk az eredményekhez!

Ezzel kapcsolatban hoztunk nektek beszámolót edzőinktől, Csomesztől és Vityától.

„A három napos laser ranglista verseny szél előrejelzése nem volt túl bíztató. Ez realizálódott is az első két napon. Szeretnénk megköszönni Sipinek, hogy vízi halasztások helyett ezen a két napon a parton tölthettük az időnket!
Laser standard osztályban 7. míg radial osztályban 35 induló várta, hogy megküzdhessen az értékes nyereményekért.
Az utolsó napon 7.30-kor rajt. Ez addig a pontig tűnt vidámnak, amíg vissza nem számolt az ember, hogy mikor is kell ehhez felkelni. A hajnali ébredés és a korai rajt meghozta a várt eredményt. Vasárnap 12 óráig 4 futamot sikerült befejezni és ezzel érvényessé tenni a versenyt. Az első 3 futam friss keleties szélben zajlott, a negyedik futamra azért már kissé elfogyott a szél, de sikerült minden osztályt befuttatni.
Standard osztályban Zink Leon képviselte clubunkat. És ha már elindult, meg is nyerte a versenyt!

 

Radialos csapatunk ismét remek formát mutatott.
A partra érkezés után volt egy kis feszültég az eredménylista körül, de ez rövid idő alatt elsimult. Szokody Olivér az agárdi sikere után ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Remek teljesítményt nyújtott mind a négy futam alatt. Az ezüstérem Nagy Bendegúz nyakába került. Ő kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg ezt a pozíciót. Sigmond Soma annak ellenére, hogy a futamok felét megnyerte, a hatodik helyen végzett. U17 korosztályban megnyerte a versenyt. Kis- Kapin Karina a lányok között végzett az első helyen! Szűts Péter az agárdi dobogós helyezése után most U17 kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kertész Ágoston egy jó futamot tudott teljesíteni ezen a versenyen, ez a 19. helyezéshez volt elegendő. Sellei Bence a jó kezdés után egy szabálytalanság után visszalépett a futamtól. Ez nagyon rányomta a bélyegét a következőfutam eredményeire. Fehér Zsombi kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a mezőny középső részében. A frissebb szélben méreteinél fogva kicsit könnyebben hozta ezeket a futam eredményeket. Kertész Lóri futameredményei keretes szerkezetet mutattak. Az első és az utolsó futam sikerült jól, a másik kettő gyengébben. Az utolsó futamban elsőként haladt át a célvonalon! Ennek egy szépséghibája volt, hogy korábban rajtolt, mint lehetett volna. Kiss Kata nagyon stabilan vitorlázva tartotta magát a mezőnyben. Jó volt látni, hogy hajókezelése és eredményei is folyamatosan javulnak.
Ez a verseny a radialos csapatnak nemcsak ranglistaverseny volt, hanem a Gardai Laser radial VB-re is válogatósorozat második állomása. Ebben a rangsorban az első négy hely közül 3 helyet BYC-es versenyző foglalnak el, Szokody Olivér, Nagy Bendegúz, Sigmond Soma személyében!

Gratulálok a csapatnak a kiemelkedő eredményekhez!!!”

Csomesz

„MVM Laser Flottabajnokság beszámoló a 4.7-es csapat szemszögéből

Versenyzőink a hétvégén sem pihentek. A Velencei-tóról gyors hazaköltözést követően, pénteken kezdődött is az első balatoni verseny az MVM Laser Flottabajnokság a Balatonfüreden. Az agárdi versennyel ellentétben az erős szelet felváltotta a napsütés és a szélcsend. A pénteki és szombati napot a vitorlázás helyett a társasjátékok, pingpong, teqball meccsek és az árnyékban való pihenés uralta. Ennek eredményeképpen a 10 órás rajtot vasárnapra a rendezőség 7:30-rá előrehozta, ami azt jelentette, hogy reggel 6:30-kor rúgták el a partot a jobb szél érdekében. A döntés nagyon jónak bizonyult, hiszen a versenypályán 6-8 csomós Keleti, Észak-Keleti szél várta a versenyzőket. A korai kezdés és a két nap parton várakozás eléggé rányomta az összes versenyzőre a bélyegét. A rajtoknál a mezőny eléggé félve állt fel a vonalra, amit Vida Rózi és Lackó Dávid ki is használt és az első futam 1. illetve 2. helyen végeztek. Mind a ketten a többi futamon is viszonylag elől végeztek, így végeredményben Rózi a 2. helyen, Dávid pedig a 6. helyen zárta a versenyt. A csapat nagy része a középmezőnyt erősítette a 8. és a 15. hely között. A csapat legújabb tagja, Király Kinga, félelmeit legyőzve derekasan helyt állt, mind a 4 futamban és összességében az elvárásainknak megfelelően vagy talán még kicsit előrébb is végzett. Köszönöm a csapat kitartását, hiszen nem volt egyszerű dolog abszolválni ezt a 3 napot! Kiemelkedő eredmények: Vida Róza – 2.hely, női 1. hely Lackó Dávid – 6. hely Bodnár Hanna – U16 2. hely, U16 női 1. hely Szokody Vincent – U16 3. hely”

Vitya