fbpx

Nagy Bende tarolt Hyères-ben

Április 11-14. között Hyères adott otthont a 2019-es szezon harmadik és egyben legnagyobb Laser EC versenyének. 37 országból több mint 400 versenyző alkotta a mezőnyt.

4.7 osztályban 14 ország 151 versenyzője mérte össze tudását három csoportban. Ebben az osztályban több nemzet is az EB főpróbájának tartotta a versenyt, hiszen az Európa-bajnokságot is ugyanitt rendezik majd. Öt BYC-es fiatal indult harcba a jó helyezésekért és a tapasztalatokért.

Többnyire gyenge szélben zajlottak a futamok. Hetet sikerült megrendezni a tervezett nyolcból. Több futamban is a trükkös nehezen kiszámítható széllel kellett megküzdeni a fiataloknak.

A csapatból ez Bendének sikerült a legjobban. Kiegyensúlyozott vitorlázást bemutatva szerezte meg az összetett lista második helyét, ami a fiúk között U18, és U16 korosztályos elsőséget is jelentett számára. Ennek az eredménynek a súlyát mutatja hogy több nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elérő versenyzőt utasított maga mögé.

Bence a második napon nem igazán találta önmagát és emiatt 2 ponttal kicsúszott az aranycsoportból. Az ezüstben jól vitorlázva két remek futammal fejezte be a versenyt.

Rózi egyenletesen, de a vártnál kicsit hátrébb vitorlázott. Ő az utolsó futamban mutatott olyan teljesítményt, amit vártunk tőle.

Karina a korai rajtja után már nem tudta azt a teljesítményt nyújtani amire képes. Tőle is jobb eredményre számítottunk.

Zsombi most kapcsolódott be a nemzetközi versenyzésbe. Kifejezetten jó benyomást keltett. Pár ponton múlott, hogy nem az ezüst csoportban futott az utolsó napi futamokban.

Egy versenyen mindig fontos az eredmény, de most a tapasztalat szerzés is lényeges volt. Remélem sok olyan ismerettel gazdagodtak a gyerekek, amit az EB-n a hasznukra tudnak majd fordítani.

A következő napokban Garda tavon folytatjuk a felkészülésünket.

Gratulálunk Bendének a kiemelkedő eredményhez!

Eredmények