fbpx

Négy futam már az első napon – 29er Európa Kupa a BYC-ben

Szeptember 26-29. között a BYC ad otthont az első magyar rendezésű, nemzetközi 29er versenynek, a Sailstore.hu 29er Európa Kupának.

A legdinamikusabban fejlődő hajóosztály nemzetközi viadalán 4 versenynap alatt 14 a tervezett futamszám, és nagyon jó úton haladunk a kitűzött cél felé, hiszen már az első napon sikerült az összes kiírt futam lebonyolítása.

Az első versenynap bár halasztással indult, a rendezőség már dél körül vízre indult, majd körülbelül 15 perccel később a versenyzők is követték őket a versenyterületre.

Az Európa Kupa főrendezője, Kárpáti Bence így értékelte a kezdést: Az első két futamban 310-es irányról fújt a szél, látszódtak ugyan ellengések jobbra-balra, de tartotta magát, szépen felerősödött. 8-as alapszél alakult ki, akár 20-as pöffökkel, így kellett játszani a pályahosszal. A versenyzők 1300-as pályát mentek, és a 28 perces futamokkal nagyon rendben voltak az idők.”

A harmadik futamban módosítást kellett eszközölni, a negyedik futam rajtját meg kellett ismételni a szél forgolódása miatt, de a versenynapot 4 sikeres futammal zárhattuk. A versenyt jelenleg kiegyensúlyozott teljesítménnyel (1,2,1,1) magyar egység vezeti, a Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői, Jeney Máté és De Jonghe Arthur.

A nap végén a csapatokat végül kisvonat vitte városnéző körútra, majd a közös vacsora helyszínére, a Koczor Pincészethez.

Holnapra újabb három futam a tervezett. Reméljük, az időjárás akkor is velünk lesz.

Eredmények:https://byc.hu/regatta/29er-europa-cup/