fbpx

Négy futammal vette kezdetét a Finn hajóosztály bajnoksága Balatonlellén

finndinghyA nyitó napon kellemes DNY-i szélben négy kitűnő futamot sikerült lebonyolítani alig négy óra leforgása alatt Balatonlellén a Finn dinghy hajóosztály országos bajnokságán.

Két körös kreuz-hátszeles pályán mérte össze tudását a helyszínre érkező 38 versenyző, akik között az első nap leforgását követően a dél-afrikai származású, ám évek óta hazánkban élő, s a Team Proximo színeiben versenyző Ian Ainslie bizonyult legeredményesebbnek, s vezeti az összesített listát két pontos előnnyel Pallay Tibor előtt, akit Szilvásy Attila követ a sorban. Az első három helyezett között két idősebb, régi nagy finnes is szerepel, s  Ainslie egyben a masters kategória éllovasa is Szilvásy és Huszár Géza előtt, míg a grand masters kategória élén az összesített lista ötödik helyén állomásozó Székely Antal neve szerepel. A 25. helyen szereplő Beliczay Tamás a grand grand masters kategóriát vezeti, míg a mezőny legidősebb versenyzője, egyben a legend kategória éllovasa, Zsindely László a 29. helyről várja a folytatást. A juniorok versenyét az összesített listán 7. helyen szereplő Haidekker Elemér vezeti Hirschler Richárd és Pajor Szabolcs előtt.

A mezőny jócskán belehúzott az első napon, s a tervezett tíz futamból már négyet teljesített, így a bajnokság egyetlen nap leforgása alatt máris érvényes. A  következő futamot holnap 10 órára írta ki a rendezőség.

Forrás: www.hunsail.hu