fbpx

Nehéz időjárási viszonyok között avattunk új bajnokokat

Négy nap, öt futam, három osztály, harmincnégy mindenre elszánt egység, akik a magyar bajnoki címekért versenyeztek. Csütörtöktől vasárnapig tartott a J24, Melges24, 8m OD Országos Bajnokság a BYC-ben.

A bajnokság első két napján az időjárás nem kedvezett a rendezőknek és a csapatoknak. Az első nap egy futamot sikerült rendezni,  míg a második versenynapon sajnos a várakozásé volt a főszerep.

A rendezőség bizakodva a keleti érkezésében a szombati rajtot előrehozta délelőtt 9 órára. A várakozásoknak megfelelően megérkezett a 8-9 csomós szél, amelyben 3 jó futamot sikerült lebonyolítani. A harmadik futamnál már ingadozott a szél, 4-6 csomó között, de mindhárom futamot sikeresen befejezték a versenyzők. A bajnokság ekkor már érvényes volt. A napot egy csoportkép készítésével és közös ebéddel koronáztuk meg.

Másnapra nem sok jót ígért a meteorológia, ezért az előzetes terveknek megfelelően 10 órás figyelmeztető jelzésre készültek a csapatok. Végül még egy futam fért bele az utolsó versenynapba.

Három nap vitorlázás után minden osztályban felavattuk az országos bajnokokat. Az ünnepélyes díjátadóra vasárnap délután került sor. A verseny fő támogatója a Balatonhelp volt, aki értékes nyereményekkel járult hozzá a verseny sikeréhez.

A legnépesebb, 15 hajót felvonultató osztályban, a J24-esek között a dobogó legfelső fokára a DJANGO (BYC) csapata állhatott fel, akik végig vezetve a mezőnyt, 1,1,1,3,1-es futameredményekkel lettek a legjobbak. A csapat tagjai: Hercsel Erik, Dávid Júlia, Dávid Dániel, Pálinkás Mátyás, Horváth Márton Ferenc, Szemes Bence.

A második helyen a klubtagunk, Rauschenberger Miklós kormányozta El Nino (BYC) csapata végzett: Litkey Balmaz, Péter Tamás, Mohácsi Marcell, Pécsváradi Ákos, Gyuricza Barna

A harmadik hely a JINGE (VVSE) csapatáé lett: Scholtz Imre, Faragó Norbert, Szabó Máté. Kiska László György

Melges24 osztályban 8 hajó versenyzett. Első helyen Ian Ainslie, Büki Gábor, Büki Zsolt és Weöres Botond azaz a Strange Brew csapata végzett. Második a BYC színeiben versenyző Seven-Five-Nine, Csoltó Ákos kormányzásával. A csapat tagjai: Tomai Balázs, Kása Mihály, Rozsnyay Domonkos. Az osztály bronzérmese a TechnoTrade: Schwarcz Ferenc, Sallai Gábor, Moldván Ákos, Kródi Gábor

A 8m osztály létszámban a második legnagyobbnak bizonyult a bajnokságon a maga 12 hajót számláló mezőnyével. A bajnoki címet szintén a BYC színeiben a Viper American Crew szerezte meg: Oroszlán Péter kormányzásával, Varga Zsolt, Boér Máté András, Lillik Ákos és Vincze Gábor.

Második lett a Nekem8 (BHSE) csapata: Czetl Gábor, Erdős Bálint, Mihály Ádám, Kátai Dénes, Pőcze Gábor

Bronzérmes lett a Raiffeisen (SVE): Pfeningberger András, Czeizel Balázs, Ziegler János, Gerlits Attila, Matolcsy Miklós, Ziegler Kata Lia

Gratulálunk a csapatoknak!

Teljes fotótár a Balatonfüredi Yacht Club Facebook oldalán.

Eredmények